​Mardin Derik'te elektrik kesintileri yaşlı ve hasta çifti mağdur etti

​Mardin Derik'te elektrik kesintileri yaşlı ve hasta çifti mağdur etti

​Mardin’in Derik ilçesinde, sık sık yaşanan ve uzun süren elektrik kesintileri, yaşlı ve hasta çiftçi mağdur etti.

Mardin merkez ve ilçelerinde son günlerde sık sık yaşanan elektrik kesintileri halkı mağdur ediyor. Bu mağdurların biri olan Cemile ve Mahmut Karakaş çifti, duruma adeta isyan etti.

Kendisinin 89, eşinin de 83 yaşında olduğunu belirten Mahmut Karakaş, eşinin hasta olmasının yanında geçtiğimiz günlerde düşmesi sonucu kolunun kırık olduğunu ifade etti.

Elektrikte yaşanan kesintiler nedeniyle mağdur olduklarını anlatan Karakaş, 4 gündür elektrik yüzü göremediklerini söyledi. Karakaş, soruna çözüm bulunması için yetkililere seslendi.

Derik ilçesi Ceviz Pınar Mahallesi Azadi Caddesi’nde ikamet ettiğini hatırlatan Karakaş, şunları söyledi:

"Her gün elektrik gidiyor. Akşam karanlığa gömülüyoruz. Eşimin kolu kırıktır, hastadır ve lavaboya bile götüremiyorum. Elektrik gidince DEDAŞ’a haber de veremiyorum, okumam yazmam yok. Dışarı çıkıyorum, telefonu yoldan geçenlere verip DEDAŞ’ı aramalarını istiyorum. Ama gelmiyorlar, elektriği vermiyorlar. Bu 4 gündür karanlıkta kalmışız. Ben ve eşim hasta olduk, ne yapacağımızı bilemiyoruz."

Elektriklerin çok sık gidip gelmesi nedeniyle cihazlarının bozulduğunu belirten Cemile Karakaş, soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Cemile Karakaş, "Benim kolum kırık, hastayım ve 4 gündür karanlıktayız. Eklektiğimiz yok, her yer karanlık, bir lavaboya dahi gidemiyoruz. Elektrik gidip geliyor, hayatımızın ne tadı kaldı ne de tuzu. Buna bir çare bulsunlar." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.