Mardin Derik'te katliam gibi kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarından adalet çağrısı

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen, 21 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazada hayatını kaybedenler için basın açıklaması düzenlendi.

Derik merkez Bahçelievler Mahallesi Ektiren Petrol yanında bir araya gelen hayatını kaybedenlerin aileleri, adaletin tecelli etmesi çağrısında bulundu.

Kazanın meydana geldiği yolda birçok kazanın yaşanmasına rağmen bugüne kadar bir çözüm bulunmadığını dile getiren aileler, bir yıl önce katliam gibi kazada yakınlarını kaybettiklerini belirttiler.


Aileler adına basın açıklaması metnini okuyan Mervan Açan, "Yakınlarını kaybeden aileler olarak devlet büyüklerimize; başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza sesleniyoruz, adaletin yerini bulması için hukuk mücadelemizde yanımızda olmalarını bekliyoruz." çağrısında bulundu.

"Bu yol ile ilgili yıllardır süregelen sorunlar vardır. Bu yolda irili ufaklı birçok kaza gerçekleşmiş, can kayıpları yaşanmış ve bugüne kadar maalesef bu konuda çözüm için herhangi bir şey yapılmamıştır." diyen Açan, "Sonuç olarak bir yıl önce katliam gibi olay yaşanmıştır. Tabi bu katliamın tek sorumlusunun yol olmadığı da aşikârdır. Yolun yanı sıra bir dizi ihmal ve kusur katliamın meydana gelmesine adeta bir davetiye çıkarmıştır. Adeta bombalı araçla toplum içine girip infial yaratan terör örgütleri gibi gelen bu şoförlerin yük almadan önce de yük aldıktan sonra da birbirlerinden haberdar oldukları, özellikle de birinci tırın katliamından hemen sonra diğer şoför ile doğrudan ya da dolaylı olarak iletişim kurduğu tarafımızca tespit edildiği ve mahkemeye delil olarak sunulduğu halde, mahkemenin telefon (HTS) kayıtlarını delil olarak kabul etmeyip, adeta olayın üzerini kapatmaya ve yakınlarımızın katilleri olan şoförleri bir an önce salıvermeye dönük tavrı, birinci tır şoförünü salması ve muhtemelen ilk duruşmada diğerini de salıverme eğiliminde olduğu aşikârdır." dedi.

Adalet beklentilerinin devam ettiğini dile getiren Açan, "Ayrıca kamyondan dönüştürülerek tır yapılan bu kusurlu araçlara işveren ilgili firma sorumluları, birinci tırın önüne geçerek tırın sağa kırarak olaya sebebiyet veren zırhlı aracın içindeki kişi ya da kişilerin halen yargılanmıyor olması da bizleri derinden yaralamaktadır. Bizler; HTS kayıtlarının incelenmesi, gerek araçları kullanan katil şoförlerin gerekse sürecin başından sonuna kadar ihmal ve kusuru olan herkesin yargı önünde hesap vermesi ve haklarında adaletin tecelli etmesi için mücadele edeceğiz. Yıllardır ihmal edilen ilçemizin girişine yapılan, akıl ve mühendislik bilgisinden yoksun sözde 'kaçış rampası' bırakın freni boşalmış tonajlı araçların, binek araçların dahi kullanımına verilen açı nedeniyle uygun değildir. Sadece günü kurtarma ve göz boyama amacıyla yapılan bu rampa, başka kazalara da davetiye çıkaracaktır. Bu hatadan derhal geri dönülmesini ve tonajlı araçlar için ilçemizi pas geçen uygun bir çevre yolunun yapılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.