Mardin Derik'teki tarla yangınlarında hasar büyük

Mardin Derik'teki tarla yangınlarında hasar büyük

Mardin’de buğday tarlalarda çıkan yangınlarda hasar büyüyor. Derik’te yüzlerce dönüm ekili tarla yangınlarda küle dönerken, 150 adet ana sulama borusu ve bir traktör tamamen yandı.

Mardin’in Derik ilçesinde ekili tarlalarda çıkan yangınlarda hasar büyüyor. Son günlerde 300 dönümüm üzerinde buğday tarlası çıkan yangınlarda küle dönerken, 150 adet ana sulama borusu ve bir traktör tamamen yandı.

Edinilen bilgiye göre, Derik’e bağlı Kutluca Mahallesi’nde Ömer Kaya’ya ait buğday tarlasında bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede büyürken yangın haberini duyan köylüler traktörlerle yangının etrafını sararak büyümemesi için  buğday ekili tarlayı sürmeye başladı.

Kendi imkânları ile yangını söndürmeyen köylüler, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Yangında, 150 dönümlük buğdayın tamamen kül oldu. Yangında ayrıca Mahmut Yıldırım’a ait 150 adet ana sulama borusu da yandı. 

Bu arada ilçeye bağlı Ovacık (Kesrike) Köyündeki tarla yangınında ise Hüseyin Yıldırım’a ait traktör yandı. Derik İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında traktör ile birlikte ekili buğday tarlası kül oldu.

Buğday tarlalarındaki yangının nedeni henüz bilinmezken, bazı köylüler yangınların sigara izmaritlerinden çıktığını iddia ediyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler