Mardin Kızıltepe'de "pazar" gerginliği

Mardin Kızıltepe'de "pazar" gerginliği

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde daha önce yasaklanan pazar yerine tezgah kurmaya çalışan esnaf ile zabıta ve polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Kızıltepe’de yasaklanan eski cuma pazarı yerine tezgâh kurmak isteyen esnaf ile zabıta ve polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Kızıltepe ilçesinde Belediye tarafından belirlenen yeni pazar yerlerine gitmek istemeyen ve eski yerde satış yapmak isteyen bazı cuma pazarı esnafı yapılan uyarılara uymayınca polis TOMA’yla üzerlerine su sıktı. Zabıta ekipleri de direnen pazarcıların ürünlerine el koydu.

Dün Sabah saat 05.00 sıralarında zabıta ekipleri polisle birlikte Koçhisar Mahallesi Anafartalar Caddesi'nde bulunan eski cuma pazarı girişlerinde pazar esnafının tezgâh açmaması için önlem aldı.

Zabıta ekipleri esnafın yeni pazar yerinde tezgâhlarını açmaları yönünde anons yaptı. Yapılan anonsun ardından birkaç esnaf yeni pazar yerine giderken birkaç esnaf da eski pazar yerinde tezgâh açmak için direndi.

Direnen esnafın malzemelerine el koymak isteyen zabıta ekiplerine esnaf tepki gösterdi. Esnafın içinden birkaç kişi zabıta ekiplerine taş atınca polis tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahalenin ardından tekrar direnen ve yeni pazar yerine gitmeyen esnafın ürünlerine zabıta ekipleri tarafından el konuldu.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.