Mardin Kızıltepe'de yüzme bilmeyen çocuk kalmasın

Mardin Kızıltepe'de yüzme bilmeyen çocuk kalmasın

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, yüzme bilmeyen çocuk kalmasın projesi kapsamında yapımı tamamlanan yüzme havuzlarının açılışı yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi tarafından "Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın" projesi kapsamında TOKİ ve İpekyolu Ortaokulunda yapımı tamamlanan yüzme havuzlarının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa; Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.  

Yüzmenin, spor dalları arasında çocuklar tarafından daha çok ilgiyle karşılandığını belirten Odabaş, boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için her çocuğun yüzme bilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Yüzme kurslarına gelen her çocuğa yüzme öğretileceğini söyleyen Odabaş," Okulların kapanması ile tatile giren çocukların hem boş vakitlerini sağlıklı bir şekilde değerlendirmelerini hem de yüzme öğrenmelerini sağlamak amacıyla yüzme kursu açtık. Yaptırdığımız yüzme havuzlarına gelen her çocuk yüzme öğrenmiş olacak. Amacımız; yüzme bilmeyen hiçbir çocuğun kalmaması." dedi.

Yüzme havuzunda hem eğlenip hem de yüzme öğrenmeye başlayan çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken aileler, yüzme havuzları için Odabaş'a teşekkür ettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.