Mardin Midyat'ta binlerce aileye kurban eti dağıtılacak

Mardin Midyat'ta binlerce aileye kurban eti dağıtılacak

Mardin’in Midyat ilçesinde, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından binlerce aileye kurban eti dağıtılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen, vekâleten 700 hisseli kurban kesimi programı Midyat İlçe Müftülüğü tarafından özel bir kesimhanede gerçekleştirildi.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, kurban kesimi programı ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

700 hisseli kurban etinin yaklaşık 2500 aileye dağıtılacağını ifade eden Bilik, “Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın işbirliğiyle dünyanın çeşitli yerlerinde ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde kurban kesim organizasyonu düzenlemektedir. Bunlardan bir tanesi de Midyat’ta olacaktır inşallah. Şu an içinde bulunduğumuz kesimhanede Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen yaklaşık 700 hissenin kesimini gerçekleştiriyoruz. 700 hisse Midyat için güzel bir sayıdır. Bu hisseleri de yaklaşık olarak 2500 aileye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili organizasyonu yaptık. Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Hazırlanan etler, yetim, muhtaç ve Midyat’ta bulunan 18 yatılı Kur’an kursu öğrencileri ile ailelerine dağıtılacak.” dedi.

"Kurban İslam’ın şiarlarından bir semboldür"

Kurbanın önemine de değinen Bilik, sözlerine şöyle devam etti:

“Kurban İslam’ın şiarlarından bir semboldür. Ezan ve namaz gibi. Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret ettikten sonra her sene kurban kesmiştir. Müslümanlara tavsiye etmiştir. Sahabeler de kesmiştir. Onlardan sonra gelen nesiller de aynı şekilde devam ettirmişlerdir. Dolayısıyla Müslümanların kurban sembolüne daha çok önem vermesi gerekiyor. Bakın şu anda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından iki yüzden fazla ülkede bu kesimler yapılacaktır. Binlerce kurban kesilecektir. Bu kurbanlar, ihtiyaç sahiplerine, garibanlara, belki de evlerine hiç et girmeyen insanlara ulaştırılacaktır. Bu kurban eti belki bir şey ifade etmez. Ama Allah’a karşı olan takvamızın bir göstergesidir. Garibanları düşündüğümüzün bir göstergesidir. Birlik ve beraberliğimizin bir göstergesidir. Dolayısıyla Müslümanların kurban ibadetine çok önem vermesi gerekir. Türkiye’de özellikle bu kurban bayramında insanımızın Türkiye Diyanet Vakfı’na büyük bir teveccühleri var. Biz bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah’tan kurbanlarını kabul etmesini diliyorum.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.