Mardin Midyat'ta Suriyeli mültecilere 5 bin Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Mardin Midyat'ta Suriyeli mültecilere 5 bin Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Mardin’in Midyat ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli mültecilere 5 bin adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında Mardin’in Midyat ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli mültecilere 5 bin Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Kur’an-ı Kerim’lerin dağıtılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, projeye yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Hediye edilen Kur’an-ı Kerim’lerin, Suriyelilerin okuma usulüne uygun hazırlandığını vurgulayan Coşkun, “Dünyanın değişik ülkelerinde, onların okuma usulüne göre basılmış Kur’an-ı Kerim’lere ihtiyaç var. Çünkü bizim usulde yazılmış Kur’an gönderdiğimizde okuyamıyorlar. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız bu işi görev kabul etti. İlk planda ilimize 5 bin Kur’an-ı Kerim gönderildi. Sınır ötesinde de durum inşallah rahatlar, huzura kavuşulur ve bu hizmetleri oraya götürme fırsatı buluruz.” dedi.

Kur’an-ı Kerim dağıtımına Midyat İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Diyanet Vakfı yöneticileri Ahmet Hamdi Yemenoğlu ve Ali Güner de katıldı.

İLKHA,

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.