​Mardin Nusaybin'de altyapı çalışmaları esnasında içme suyu şebekesi patladı

​Mardin Nusaybin'de altyapı çalışmaları esnasında içme suyu şebekesi patladı

​Mardin'in Nusaybin ilçesinde alt yapı çalışmaları esnasında yanlışlıkla iş makinası su şebekesi patlattı.

Nusaybin’de alt yapı çalışmaları esnasında yanlışlıkla iş makinası merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine verilen içme suyu şebekesi patlattı.

Mardin’in Nusaybin ilçesi İpek Yolu Mahallesi mevkiinde devam eden altyapı çalışmaları esnasında iş makinası rafından Midyat'a bağlı Beyazsu Mahallesi'nde Nusaybin üzerinden merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine verilen içme suyu şebekesini yanlışlıkla patlattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı MARSU ekiplerinin müdahalesiyle su vanaları kapatıldı. Patlama nedeniyle Nusaybin-Midyat Karayolu trafiğe kapanma maktasına gelirken trafik kontrollü şekilde sağlandı.

Patlama mahalle yakınında meydana geldiğin için bazı evlere ve iş yerlerine su bastığı görüldü. Mahallenin hayvancılıkla uğraştığı için samanlıklarında büyük zarar meydana geldi.

İpekyolu Mahallesi Muhtarı Şahabettin Akıncı, "Mardin ile Kızıltepe’ye giden su hattı 3'üncü sefer patlıyor bu patlamadan dolayı mahalle sakinleri mağdur oluyor, büyük zarar görüyorlar. Yaşanan bu patlamalara yetkililerin bir çare bulmasını istiyoruz." dedi. 

Su seviyesinin düşme durumuna bağlı olarak MARSU ekiplerinin onarım çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler