​Mardin Nusaybin'de kanalizasyonu tıkanan evleri lağım suyu bastı

​Mardin Nusaybin'de kanalizasyonu tıkanan evleri lağım suyu bastı

​Mardin'in Nusaybin ilçesinde kanalizasyonun tıkanması sonucu birçok evi lağım suyu bastı.

Nusaybin'de kanalizasyonun birçok evi lağım suyu basarken, evleri su basan vatandaşlar geceyi koşularında geçirmek zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Yeşilkent Mahallesi Altan Sokak üzerinde bulunan Tatlı ve Doğan-1 apartmanları bulunan bazı evleri, kanalizasyonun tıkanması sonucu lağım suyu bastı.

Abdurrahim Kaymaz, Talat Alp, Alaattin Şahin, Ahmet Karasungur ve Hasan Doğan'a ait evler, kanalizasyon şebekenin tıkanması nedeniyle lağım suyu altında kaldı.

Evlerde bulunan gıda ve eşyaları zarar görürken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla kanalizasyon suyunu tahliye etmeye çalıştı. Geceyi komşularında geçiren aileler, suyun tahliyesi için MİSKİ ekiplerinden yardım istedi.

Evi lağım suyu altında kalan Talat Alp, MİSKİ ekiplerinin geldiğini ancak kanalizasyon borularının açılmadığını kaydetti. Evinde bulunan tüm eşyaların kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Alp, çaresizlikten engeli çocuğunu komşularına götürdüğünü ifade etti.

12 evin lağım sularından olumsuz etkilendiğini belirten Ahmet Karasungur ise bölgede bulunan kanalizasyonun sorunun çözümü için yetkililerden yardım ve ilgi beklediklerini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.