Mardin Nusaybin'de yetişkinlere okuma yazma sertifikası verildi

Mardin Nusaybin'de yetişkinlere okuma yazma sertifikası verildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yetişkinler için açılan okuma-yazma kurslarını tamamlayan 555 kişiye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Türkiye'de, okuma-yazma bilmeyenlere yönelik okuryazarlık seferberliği kapsamında açılan kurslarda eğitimlerini tamamlayan kişilere yönelik sertifika verme törenleri devam ediyor.

Bu kapsamda, Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan okuma – yazma kurslarında eğitimlerini tamamlayan 555 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Programda kısa bir açılış konuşmasında bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Şafak Kavak, Halk Eğitim Merkezlerinin her yaşta, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültürel düzeyi farklı vatandaşlara ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik, mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurs düzenleyen, yetişkin eğitimlerinde en kolay erişim sağlanan eğitim kurumları olduğunu belirtti.

Kavak, konuşmasının devamında, “Halk Eğitimi Merkezimizde Mesleki ve Teknik kursları, genel kurslar ve okuma-yazma kursları olmak üzere 3 alanda faaliyet göstermekteyiz. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 184’ü mesleki ve teknik Kurslar, 193’ü genel kurslar ve 141’i de okuma-yazma kursları olmak üzere toplamda 518 kurs açılmıştır. Ve toplamda 9. Bin 20 kişiye eğitim imkânı sunulmuştur. Bu kurslarımıza katılım gösterip başarılı olan 4 bin 517 kişiye de belgeleri verilmiştir. Halen 156 aktif kursumuz bulunmaktadır. Bu seferberlik kapsamında şu ana kadar 141 kurs açılmış ve  bin 880 kişiye ulaşılarak büyük bir ilerleme kaydedilmiştir. 64 aktif kursumuzda, 700’e yakın kursiyerimiz okuma-yazma eğitimini almaya devam etmektedir. " ifadelerini kullandı.   

 “İstatistiklere göre Mardin’deki en başarılı ilçeyiz”Sertifika töreninde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ise Halk Eğitim Merkezlerinin (HEM) önemine değindi.

HEM faaliyetlerinin, toplumumuzun çeşitli kesimlerine çeşitli konu başlıkları halinde ücretsiz bir şekilde, devletimizin sunmuş olduğu güzide kurslar ve hizmetler olduğunu kaydeden Baysal, “Meslek edindirmeden, okuma yazmaya kadar çeşitli branşlarda, çeşitli eğitimler veriliyor. Kurslarımızın çoğunda da bize kursiyer olarak başvuru yapanlar genelde bayan vatandaşlarımız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri himayelerinde başlatılan seferberliğe Nusaybin Kaymakamlığı, Milli Eğitimi ve Garnizon Komutanlığının desteğiyle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız da bu kurslara dahil edildi. Geçen hafta aldığımız istatistiklere göre Mardin İl genelinde bizler, en fazla kurs açan Halk Eğitim Merkezi ve bu konuda en fazla kursiyere katılım belgesi veren ilçeyiz.” şeklinde konuştu.Yapılan konuşmalardan sonra 555 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.