Mardin öğrenciler arasında yemek yarışması düzenlendi

Mardin öğrenciler arasında yemek yarışması düzenlendi

Mardin'de "Turizm Haftası" dolayısıyla öğrenciler arasında yemek yarışması düzenlendi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Turizm Haftası" etkinlikleri dolayısıyla Birinci Mezopotamya Turizm Festivali düzenlendi.

Artuklu İMKB Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen etkinliğe 18 ilden mesleki teknik anadolu lisesi öğrencileri katıldı.

Yarışmaya Mardin adına Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı. Programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri okulların yemek yapma stantlarını tek tek inceleyerek, yöresel yemekler hakkında bilgi aldılar.

Mardin'in her yönüyle tanınması adına kurum olarak ellerinden geleni yaptıklarına değinen Sarı, düzenlenen yarışmayla Mardin'in yöresel yemeklerinin tanıtılmasına olanak sağladıklarını söyledi. Sarı, "İlimiz turizm potansiyeli ile öne çıkan bir şehirdir. Her yıl on binlerce turistin akın ettiği Mardin, kültürel ve tarihi değerlerinin yanı sıra farklı renkleriyle de dikkat çekmektedir. Bizler, Turizm Haftası'nda zenginliklerimizin ön plana çıkması adına bir festival düzenledik. Burada zengin mutfağımızın yemeklerini de konuk olarak gelen şehirlere anlatıyoruz." dedi.

Öğrencilerin de bu tür etkinliklerle kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Sarı, "Özellikle mesleki eğitim öğrencilerinin bu tür organizasyonlar ile gelişmesi oldukça önemlidir. Turizm kenti olan Mardin'de turizm okuyan öğrencilerimiz, yaptığımız etkinlikler ile daha donanımlı ve tecrübeli bir hale gelmektedir. Bu nedenle projelerimize devam edeceğiz. Gelecek yıllarda Mezopotamya Turizm Festivali'ni geleneksel yapmak niyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda jüri heyeti dereceye giren okulları açıklayacak.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler