Mardin Valisi Demirtaş: “Balıklar telef olmaktan kurtuldu”

Mardin Valisi Demirtaş: “Balıklar telef olmaktan kurtuldu”

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mazıdağı ilçesi Kocakent Mahallesinde bulunan gölette su seviyesinin düşmesi nedeniyle yüzeye vuran binlerce balığın yapılan müdahalelerin ardından telef olmaktan kurtarıldığını söyledi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mazıdağı ilçesine bağlı Kocakent Mahallesinde bulunan gölette su seviyesinin düşmesi üzerine yaşanan balık ölümlerine ilişkin açıklama yaptı.

Vali Demirtaş’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda ilk olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler gölette su takviyesinde bulunarak balıkları telef olmaktan kurtardı.

Daha sonra devreye giren Devlet Su İşleri (DSİ) Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı Nusaybin 102. Şube Müdürlüğü görevlileri göletteki balıkları, balık nakil tankları ile Derik ilçesi Dumluca Barajı Göl alanına nakil etti.

Yapılan işlemlerin ardından durumdan memnun olan mahalle sakinleri yetkililere teşekkür etti.

Gölettin bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli geçim kaynağı olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, “Göletteki su seviyesinin düştüğünden haberdar olduğumuzda hemen tüm imkânlarımızı seferber ettik. Tüm kamu görevlilerimiz yoğun çaba sarf etti. Yine belediye araçlarımız ve itfaiye ekiplerimiz su seviyesini yükseltmek için yoğun gayret içerisinde oldular. Çok Şükür balıklar da telef olmaktan kurtuldu. Göletteki su seviyesini yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.


Mardin Valisi Demirtaş: “Balıklar telef olmaktan kurtuldu”

Mardin Valisi Demirtaş: “Balıklar telef olmaktan kurtuldu”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.