Mardin'de 15 Temmuz anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Mardin'de 15 Temmuz anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Mardin'de ‘15 Temmuz şehitleri’ anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anısına Artuklu-Nusaybin Karayolu üzerinde hatıra ormanı oluşturdu.

Fidan dikim törenine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Hatıra ormanı hakkında bilgi veren Mardin Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya, 15 Temmuz gecesi şehit düşenlerin hatıralarının unutulmaması için hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Mardinli iki şehidin isminin yazılı olduğu plaketlerin temsili ağaca çakıldığını söyleyen Kaya, “Mardin ilimizde iki tane şehidimiz vardır. Biri Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığında şehit düşen özel harekat polisi Velit Bektaş ile sivil şehidimiz olan Mahmut Eşit. Bunların ve diğer şehitlerimizin anısına Mardin ilimizde 15 Temmuz'u hep hatırlamak ve şehit olanları unutmamak için hatıra ormanı kurduk.” dedi.

5 hektarlık alan üzerine bin 500 fidan diktikleri bilgisini veren Kaya, alanın tamamlanması için yaklaşık 10 bin fidan dikeceklerini ifade etti.

27 Mayıs ve 12 Eylül’ü unutmadıkları gibi 15 Temmuz’u da unutmayacaklarını söyleyen vatandaşlardan Tekin Oruç, “15 Temmuz'u yapanları lanetle kınıyorum. Gelecek nesillerin unutmaması için bir hatıra ormanı kurulması iyi oldu.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 










 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler