Mardin’de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak tesiste üretim başladı

Mardin’de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak tesiste üretim başladı

Mardin’in Savur ilçesinde faaliyete giren konfeksiyon fabrikası sayesinde gençlere iş imkanı oluştu.

İzmir merkezli tekstil firmasının sahibi Hayrettin Akar, memleketi Mardin’in Savur ilçesi Kayatepe Mahallesi'nde 31 bin metrekarelik alanda yapımına başladığı fabrikayı tamamladı. 500 personelle üretime başlayan fabrikada çalışan sayısının 2 bin 500'e çıkartılması hedefleniyor.

Küçülmelerin arttığı bir dönemde, girişken bir politikayla üretim ağlarını genişlettiklerini kaydeden Akar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar, yeni yatırımlarıyla istihdam ve ihracatta, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını söyledi.

Hayrettin Akar, “Kontrollü olmak şartıyla, Coronavirus döneminde de insan kaynağına yatırım yapmaya devam edecek. İzmir ve Kula’daki tesislerimizde olduğu gibi, Savur’da da nitelikli insan kaynağı oluşturacağız. Önceliğimiz istihdam, istihdamda ise önceliğimiz kadınlar olacak. Akar Tekstil olarak, İzmir’de olduğu gibi Savur’da da, üretimde yüzde 80 kadın istihdamını hedefliyoruz.” diye konuştu.

31 bin metrekare kapalı alanda, ihracat odaklı üretim yapacakları bilgisini veren Akar, “Savur tesisi için 2020 yılında, ayda 250 bin adetlik üretimle yılda 12 milyon Euro ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yılda ise ciro hedefimizi 5 katına çıkartarak 60 milyon Euro ciro hedefliyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler