Mardin’de abbara ve çeşmelerde restorasyon

Mardin’de abbara ve çeşmelerde restorasyon

Mardin Artuklu Belediyesince abbara ve çeşmelerde yapılan restorasyon sürüyor.

Artuklu Belediyesi Tarihi şehrin sokaklarında görüntü kirliliğiyle mücadelesini sürdürüyor. Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk’ün talimatıyla harekete geçen ekipler, tarihi şehrin duvarlarına yazılan yazıları sildi, sokakları sabunlu suyla yıkadı. Tarihi kentteki abbara ve çeşmelerde yapılan restorasyon da sürüyor.

Tarihi şehrin abbaralarını, medreselerin duvarlarını ve tarihi sokakların duvarlarına yazılan yazıların Artuklu’nun mimari çehresini gölgelediğini kaydeden Öztürk, "Sokaklarımız, tarihi şehrimizin bir anlamda aynalarıdır. Sahip olduğumuz tarihi güzellikleri farklı renk ve yazılarla kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bizler belediye olarak bu gibi görüntü kirlilikleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Belli aralıklarla ekiplerimiz hem yazılan yazıları siliyor, hem de sokaklarımızı tazyikli su ve sabunla yıkıyoruz. Ben bir kez daha hemşerilerimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Tarihi şehrimizin güzelliklerine sahip çıkalım ve böylesi yazı yazanları, şehrin güzelliklerini gölgeleyecek faaliyetler içinde olanları derhal ekiplerimize haber vererek bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz." dedi.

Tarihi şehrin farklı noktalarında bulunan 5 çeşmenin mimariye uygun restorasyon çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Öztürk, Artuklu’da tarihi derinliği olan ve estetikle doğayı, doğal ahengi bir bütünlük içinde gelecek nesillere aktarmanın şehirde yaşayan her kesin görevi olduğunu kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler