Mardin’de Genç İstihdamının Teşviki projesinin toplantısı yapıldı

Mardin’de Genç İstihdamının Teşviki projesinin toplantısı yapıldı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen TRC3 bölgesinde genç istihdamın teşviki için teknik destek projesi, “Gençler Gelecek Sizin” sloganıyla Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta başladı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi”nin değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya proje koordinatörü Cleofe Maria Cristina Guardigli, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve projenin ortak paydaşları katıldı.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta çeşitli alanlarda düzenlenecek mesleki eğitimler aracılığıyla gençlerin mesleki becerilerinin arttırılması ve genç istihdamının desteklenmesi amacıyla yerel aktör ve paydaşların politika kapasitelerinin iyileştirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

Projenin 2023 Haziran ayına kadar devam edeceği ifade edilen proje kapsamında, en az yüzde 25 genç kadın kotası uygulanmak suretiyle 15-29 yaş arası işsiz gençlere, kamu kurumlarına ve diğer yerel paydaşlara yönelik çeşitli eğitim programları düzenleneceği kaydedildi.

Ayrıca, gençler yönelik girişimcilik yarışmaları, kariyer rehberliği hizmetleri, üniversitelerde kariyer günleri gerçekleştirilecek, DİKA ofisleri bünyesinde girişimcilik ve finansal yardım masası hizmeti verilecek.

Toplantıda konuşan DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, projeden 10 binden fazla gencin faydalanacağını ifade etti.

Alanlı, “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi, uzun bir süredir hazırlanıyordu. 2013 yılında beri devam eden bir proje olduğu için çok sayıda arkadaşımızın emeği var. Avrupa Birliği Projesi olduğu için 40 milyon TL’lik bir bütçesi var. Ankara’da hem tedarik hem de hizmet sözleşmesi yapılmış olan projeye başlamak benim dönemime nasip oldu. Projenin temel amacı, bölgemizde yer alan genç istihdamlara bir teşvik sağlamaktır.” dedi.

Proje koordinatörü Cleofe Maria Cristina Guardigli de proje hakkında detaylı bilgiler paylaşarak, “2 buçuk senede uygulamayı planladığımız proje, bir AB projesi olmakla beraber Türkiye’nin de resmi plan ve projelerinde yer almaktadır. Proje kapsamında hem Mardin’de hem de Siirt’e 15-29 yaş arası işsiz gençlere, kamu kurumlarına ve diğer yerel paydaşlara yönelik çeşitli eğitim programları düzenlenecek. Önümüzdeki günlerde hazırlanacak bir internet sitesi üzerinden kurs başvurusu tarihleri ve şartlar duyurulacaktır.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.