Mardin'de mahalle ve çarşı bekçileri göreve başladı

Mardin'de mahalle ve çarşı bekçileri göreve başladı

Mardin'de mahalle ve çarşılarda görev alacak 103 bekçi göreve başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere alınan 103 mahalle ve çarşı bekçisi, bir aylık eğitimin ardından yemin ederek göreve başladı.

Mardin Polis Evi'nde düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Jandarma Komutanı Ahmet Zafer İzcan, bekçi adayları ve aileleri katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Onar, Ağustos ayında 230, Ekim ayında ise 94 çarşı ve mahalle bekçisinin görevine başladığını hatırlattı.

Bekçilerin kısa bir zaman zarfında güvenlik personelleri olarak hazırlandıklarını belirten Onar, "Bugün sizler için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve başka bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Ailelerinizin sevgisi, ilgisi ve desteğiyle bugün burada olduğunuzu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak yaşam felsefenizin bir parçası olsun. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan asla korkmayın. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı nesillerin yetişmesinde payınız olsun." dedi.

Vali Yaman da bekçileri tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.