Mardin’de milli eğitim müdürleri toplantısı yapıldı

Mardin’de milli eğitim müdürleri toplantısı yapıldı

Mardin’de ilçe milli eğitim müdürleri değerlendirme toplantısı yapıldı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda “Temmuz Ayı Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya; 10 ilçe milli eğitim müdürü, maarif müfettişleri başkanı, il milli eğitim müdürü yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda 2018-2019 eğitim öğretim yılının genel değerlendirilmesi, LGS başarı durumu ve yerleştirme süreci, YKS sürecinin değerlendirilmesi, bakım onarım iş ve işlemleri, DYK kursları, taşıma ihaleleri, yemek ihaleleri, ortaöğretim yemek işlemleri, halk eğitim kursları, okul idarecilerinin sorumlulukları, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim-öğretime erişimin sağlanması, sosyal etkinlikler modülü, mesleki tanıtım yönlendirme, pansiyon denetimi ve iş sağlığı güvenliği gibi konular ele alındı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Sarı, eğitimde başarının, ülkelerin eğitim sistemlerine yönelik politika, stratejik amaç, müfredat yapıları, öğretim yöntem ve teknikleriyle bütünleşik ve ilişkili olduğunu ifade etti.

Sarı, “Okul gelişimi ana eksen olarak yapılandırılması, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi ve elverişsiz koşullardaki okulların desteklenmesi başta olmak üzere öğrenim ortamlarının iyileştirilmesine yönelik eylemlerin neler olabileceği üzerinde durulması gerekir.” dedi.

Ayrıca, 2023 eğitim vizyonu kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar, okul aile birliği geliştirme programı eğitimi kursu ve okullarımıza tasarım beceri atölyeleri kazandırılması için hayırsever desteği alınması gibi konularda gündeme geldi.

2019-2020 eğitim öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığının temel politikaları çerçevesinde öne çıkan stratejik karar ve uygulamalar üzerinde durulan toplantı, soru cevap bölümü ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler