Marine Le Pen'den Fransa'da başörtüsü yasaklansın küstahlığı

Marine Le Pen'den Fransa'da başörtüsü yasaklansın küstahlığı

Katıldığı bir radyo programında konuşan aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi Başkanı Marine Le Pen, başörtüsü takanların sayısı gün geçtikçe artığına dikkat çekerek, kamusal alanda takılmasına karşı olduğunu belirtti.

Kendisi ve partisinin İslam'a karşı çalışacağını belirten Marine Le Pen, ayrımcılığa karşı değil, İslam'a karşı yasaların çıkarılması gerektiğini savundu.

Fransa’da birçok politikacının kendisiyle aynı görüşte olduğunu vurgulayan Marine Le Pen, "Artık sinyaller beni tatmin etmiyor. Kesin sonuç olmalı. Size söylüyorum, ben ve partimin milletvekilleri İslamcılığa karşı çalışacağız. Çıkarılan ayırımcılık yasası değil, İslamcılığa karşı yasa olması lazım." dedi.

Muhabirin, siz cumhurbaşkanı olsaydınız ne yapardınız başörtüsünü kamusal alanda yasaklar mıydınız? Sorusuna Marine Le Pen, "Ben başörtüsünün kamusal alanda takılmasına karşıyım, her zamanda karşı durdum ve kesinlikle de karar değiştirmedim. Fransa’da birçok politikacı benimle aynı düşüncede." diye cevap verdi.

Başörtüsü takanların sayısında yoğun bir artışın yaşandığını dile getiren Marine Le Pen, şunları söyledi:

"Başörtüsünün ne olduğuna dair yanlış bilgiler ediniyoruz. Başörtüsü bir bayanın isteğiyle taktığı bir şey değildir. Başörtüsü, ülkemize İslamcılığın artmasının nedenidir. İlk başörtü olayı Creil şehrinde 1989 yılındaydı. Ondan sonra da başörtüsü takanların sayısında patlama yaşandı. Birkaç sene önce başörtü takmayan Müslüman, birer birer takmaya başladı. Başörtüsü, İslamcıların göz önünde olması için bir taktiği. Başörtüsü, İslamcılığın en büyük silahıdır ve ben kamusal alanda takılmasına karşıyım."


Marine Le Pen'den Fransa'da başörtüsü yasaklansın küstahlığı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.