Maskeli ve sosyal mesafeli LGS başladı

Maskeli ve sosyal mesafeli LGS başladı

​Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan LGS başladı.

Bu yıl, Coronavirus gölgesinde gerçekleştirilen LGS için öğrenciler sabahın erken saatlerinde kalkarak sınava girecekleri okula doğru yol aldı.

Sınava giren öğrenciler için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklarda, toplu taşıma araçlarında sessizlik hakimdi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı da tüm müftülüklere bir yazı göndererek, çocukların sınav motivasyonunun bozulmaması için sınav saatleri içerisinde cami hoparlöründen sala ve duyuruların yapılmamasını istedi.

Öğrenciler kimlik kontrolünün ardından sıralarına geçti. Bu yıl öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs’ta okullarından almaları gerekiyordu ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu kuralı kaldırdı. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konuldu.

Ayrıca, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması zorunluğu da kaldırıldı.

Türkiye saati ile 09:30'da başlayacak ilk oturumun ardından ikinci oturum ise 11:30'da başlayacak.

İlk oturumda öğrenciler sözel bölümden ikinci oturumda ise sayısal bölüm derslerinden sorulacak olan sorulara yanıt verecek.

İlk oturumda öğrencilere Türkçe'den 20, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru yönlendirilecek. Ayrıca öğrenciler Yabancı Dil dersinden ise 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru yöneltilecek.

11:30'da başlayacak olan oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından soruların adaylara yöneltileceği 40 soru için adaylara 80 dakika süre tanınacak. LGS sınavı 12:50'de sona erecek

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde; Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacak.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacak.

Sınav sonuçlarının 16 Temmuz tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler