Mavi Marmara için yürüdüler

Mavi Marmara için yürüdüler

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara saldırılarının 5. yıldönümünde İskenderun’da bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Özgürlük Filosu’na İsrail ordusunun yaptığı saldırının üzerinden 5 yıl geçti. Yaşanan katliamı protesto etmek için İskenderun’da bir yürüyüş gerçekleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara'ya İsrail saldırısının 5. yıldönümünde saldırıları protesto etmek, şehitleri unutmadığını göstermek için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Saldırının yıldönümü olan 31 Mayıs’ta gerçekleştirilen yürüyüş, “YÜRÜYORUZ” sloganı ile yapıldı.

Saat 17.00'da Eski Bit Pazarı’ndan başlayan yürüyüş Anıt Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca “Kahrolsun İsrail Kahrolsun Amerika”, “Mavi Marmara onurumuzdur” , “Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz” sloganları atıldı.

Anıt Meydanı’nda sonlanan yürüyüşte Gazze Özgürlük Filosu'nun temsilcileri, olayda hayatını kaybedenlerin aileleri ile geminin yolcularından 3 kişi de hazır bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı İskenderun Şube Başkanı Ahmet Yetim’in yaptığı konuşmada işgal altındaki Filistin gerçeğine vurgu yaparak dünyaya İsrail'in zulüm ve işgal politikalarının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Daha sonra Mavi Marmara gazilerinden İsmail Yılmaz ise, “Mavi Marmara’dan sonra hep kaybediyoruz diyen israil yetkilileri bu gerçekliği dile getirdiler. Gazzeli Mucahidler onların burunlarını yere sürtüyorlar. Son savaşta bu daha net oldu. Dünyaya sembollerle hükmeden İsrail istiyor ki, mağlup olmuş bir israil’den konuşulacağına zalim olan bir İsrail’den konuşulsun.” şeklinde konuştu.

Yürüyüş programı yapılan dua ile son buldu.  (Fikret Kavgalı - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler