"Mazlum Coğrafyamız" konulu resim sergisi

"Mazlum Coğrafyamız" konulu resim sergisi

Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü, Mühendislik Fakültesi bahçesinde "Mazlum Coğrafyamız" adlı resim sergisi açıldı.

Dünyada yaşanan zulümlere karşı bilinç oluşturmak amacıyla her yıl değişik etkinlikler düzenlenen Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü, Mühendislik Fakültesi bahçesinde "Mazlum Coğrafyamız" adlı resim sergisi açılarak İslam coğrafyasında yaşanan katliam ve zulümlere dikkat çekildi.

Rehber Gençlik Kulübü'nün tarafından düzenlenen resim sergisinin 2 gün sereceği 1nci gün Mühendislik Fakültesi Bahçesinde diğer gün ise İlahiyat Fakültesi Bahçesinde sergileneceği belirtildi. Resim sersinde, Halepçe Katliamı, Susa Katliamı, Keşmir Katliamı, Orta Afrika Katliamı, Doğu Türkistan Katliamı, Mavi Marmara Katliamı,  6-7 Ekim Katliamı ve şehitlerinin resimleri yer alıyor.

Sergi hakkında kısa bir açıklama yapan Rehber Geçlik Kulübü Başkanı İlhami Öztürk serginin gayesi günümüz gençliğinin İslam coğrafyası hakkında duyarlılığını ve bilincini arttırmak olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasındaki zulümlere dikkat çekmek için bu resim sergisi açtıklarını belirten Öztürk, "Globelleşen dünyamızda televizyon, telefon ve internet gibi bunca teknolojik iletişim araçların artmasına rağmen, günümüz gençliği bireyselleşmiş ve yanı başındaki Müslüman kardeşlerinin çektiklerinden habersizdirler. İşte tam burada islam coğrafyasındaki kardeşlerini unutan vicdanlarda, bir kıvılcım dahi yakma gayreti içerisine girdik. Tarih tekerürden ibarettir. Geçmişimizi ve komşuluklarımızı iyi bilmemiz gerekir ki düşmanlarımızın aynı tuzaklarına düşmemeliyiz. Yani sözün özü olarak dünü kaybetmiş olabiliriz ama bu gün ve yarını kaybetme lüksüne sahip değiliz ve ümmet olarak da bugünü, yarını kaybetmeyi kaldıramayız.” dedi.

Açılan sergi ile ilgili duygularını paylaşan Yasin Köroğlu, "Öncelikle Müslümanların ortak acısı olan, islam coğrafyasının muhtelif yerlerinden çeşitli cephelerin, zulmettiği müslüman kardeşlerimize dair Rehber Gençlik Kulübü'nün burada yapmış oldukları sergiden dolayı teşekür ediyorum. Hali hazırda ülkemizde özelikle doğu bölgesinde Yasin börü gibi genç kardeşlerimizin ve Aytaç Baran gibi hocalarımızın yine ordaki sivil halkın yaşadığı zulümler, Suriye’de kadın, yaşlı, genç, çocuk denmeden Rusya ve rejim tarafından bombalanan ayırt edilmeksizin zulme maruz bırakılan müslüman kardeşlerimiz var. Doğu Türkistan, Myanmar’da, Çeçenistan’daki zulümlere bu sergide değinmeleri gayet güzel olmuş. Allah Rehber Gençlik kulübünden razı olsun ve bu tür faaliyetlerinin devamını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Resim sergisi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren bir başka öğrenci ise "Sergide birden çok zulmü ele alınmış, bir kesime bağlı kalınmamış, örneğin Halepçe Katliamının, Mavi Marmara katliamının ve Yasin Börü’ün sergide yer alması yerinde olmuş. Tabi ki insan bu fotoğrafları gördüğü zaman duygulanıyor, İçimizdeki bir ağıt bu. Bu tür çalışmaları mühendislik fakültesinde görünce daha çok hoşuma gitti, İnsan bu tür çalışmaları gördükçe öz geçmişini, tarihini daha iyi tanıyabiliyor. Başka bir anlamda da bu tür etkinlikler bizlere gaflet uykusundan uyanmak için bir sinyal, bir mesaj niteliğindedir. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz inşaalah." şeklinde konuştu. (Mahmut Kaya/Mehmet Bayrak - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.