MAZLUM DER Soma'da engellendi

MAZLUM DER Soma'da engellendi

Soma'daki maden faciasını meydana geldiği yeri incelemeye giden MAZLUMDER ekibi, olay yerine yaklaştırılmıyor

Manisa'nın Soma ilçesinde kazanın meydana geldiği maden ocağına gitmek isteyen MAZLUMDER ekibi, maden ocağının etrafında sabah saatlerinden bu yana oluşturulan güvenlik barikatıyla engellendi. Maden ocağının önüne çok sayıda asker konuşlanmış durumda.

MAZLUMDER ekibinde yer alan Yazar Emine Uçak Erdoğan, "Mazlumder ekibi olarak maden girisinde bekletiliyoruz halen" dedi.

Ailelere başsağlığı dilemek, olayın sebep ve sonuçlarını gözlemleyerek raporlamak için Soma'ya giden ekipte jeoloji mühendisleri, iş güvenliği uzmanları, sosyolog, psikolog ve basın mensupları vardı.

MAZLUMDER'in diğer şubelerinden gönüllülerin de katıldığı gözlem ve raporlama ekibi, bu sabah iş bölümünün ardından Soma Maden Ocağı bölgesine gitmek istedi.

Saat 11.45'te bölgeye ulaşan ekip jandarma tarafından durduruldu. Yapılan müzakeler sonuç vermedi. Yalnızca ekip içerisinde bulunan basın mensuplarına giriş izni verildi. Diğerleri halen otobüste bekletiliyor.

Sabah saatlerinde ocağın önündeki bölgede bulunan vatandaşlar, gazeteciler ve yardım derneklerinin görevlileri uzaklaştırıldı. Maden ocağına gelen askerler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Alanı boşaltmak isteyen askerler işçi yakınlarının ser tepkisiyle karşılaştı. Yaşanan gerginlikte işçi yakınları alanı boşaltmayacaklarını dile getirdi.

Maden ocağının etrafında güvenlik kordonu oluşturanlar, 'provokasyon endişesi' bulunduğunu savunuyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.