MAZLUMDER Diyarbakır Şube Eski Başkanlarından Nesip Yıldırım'ın gözaltına alınmasına tepki

MAZLUMDER Diyarbakır Şube Eski Başkanlarından Nesip Yıldırım'ın gözaltına alınmasına tepki

MAZLUMDER Diyarbakır Eski Şube Başkanı Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukatın gözaltına alındığı belirtildi.

Av. Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukat dün sabah saatlerinde adreslerine yapılan operasyonla henüz bilinmeyen bir nedenle gözaltına alındı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Merkezi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, gözaltılara tepki gösterdi.

Açıklamada, "Diyarbakır Şubemizin Kurucu Başkanı ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcımız olan Av. Nesip Yıldırım, bu sabaha karşı evinde arama yapılarak gözaltına alınmıştır.

Son derece soyut ve hukuk nazarında hiçbir anlam ifade etmeyecek iddialarla, mesleğiyle ilgili konuların suçlama sayılmasına varacak varsayımlarla yapılan soruşturma işlemleri hukuki olmaktan uzaktır.

Yıllardır bir insan hakları savunucusu ve bir hukuk insanı olduğuna şahitlik ettiğimiz Nesip Yıldırım’ın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz." denildi.

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi de gözaltına alınan Yıldırım ve 3 kadın avukatın derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Şube sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: "Mazlumder Diyarbakır Şube Eski Başkanlarımızdan ve önceki dönem Genel Başkan yardımcımız Av. Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukat bugün (11.02.2022) sabah saat 6.40 sıralarında evlerinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınmıştır.

Diyarbakır ilinde avukatlık yapan, uzun zamandır İnsan Hakları Mücadelesi içinde olan, sivil toplum üyeleri tarafından tanınan Av. Nesip YıIdırım’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması kabul edilemez bir durumdur.

Adresleri bilinen ve çağrıldıklarında gidip ifade verebilecek kişilerin adeta sabah baskınları ile gözaltına alınması ve bu türden bir muameleye maruz bırakılması hukuken ve vicdanen kabul edilemez durumdur.

Av. Nesip Yıldırım’ın ve gözaltında tutulan diğer kadın avukat arkadaşlarımızın bir an önce ifadelerinin alınıp işlemlerinin tamamlanarak serbest bırakılmasını beklemekteyiz. Sonra ki süreç için dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.