MAZLUMDER Diyarbakır Şube Eski Başkanlarından Nesip Yıldırım serbest bırakıldı

MAZLUMDER Diyarbakır Şube Eski Başkanlarından Nesip Yıldırım serbest bırakıldı

​MAZLUMDER Diyarbakır Eski Şube Başkanı Nesip Yıldırım ve Diyarbakır Barosu üyesi üç kadın avukat gözaltına alınmıştı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Merkezi sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile gözaltılara tepki göstermişti.

Nesip Yıldırım, akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Nesip Yıldırım serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Selamünaleyküm kardeşlerim. Hepinizden Allah razı olsun. İçerideyken bilmiyordum dışarıdaki birçok kardeşimiz duyarlık göstermiş. Allah hepsinin hayrını kabul etsin. Adalet hepimiz için gereklidir. Biz hikâyeden delilleri ciddiye alırsak Ta 2013-14’lerdeki daha örgüt bile olmadan kaba tabirle insanların görüşmeleri ya da bir telefon açılmasını bile ciddi bir delil görürsek onları bununla suçlarsak bu çok yanlış bir yoldur. Burada adalet hepimize lazımdır. Türkiye’deki adalet sorununu bir kere de kendim içeride görmüş oldum. Çok şükür şimdi bırakıldık benim şahsımla ilgili değil tüm insanların adil bir şekilde hak ve hukukunun korunmasını bekliyor ve diliyorum. Tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuya dair MAZLUMDER Genel Merkezi yaptığı açıklamada, “Önceki dönem Genel Başkan Yard. ve Şube Eski Başkanımız Av. Nesip Yıldırım kolluktaki ifadesinden sonra adliyeye sevk edilmiştir.

Adliyedeki işlemleri tamamlanan Av. Nesip Yıldırım serbest bırakıldı.” ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığına Faruk Dinç konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Av.Nesip Yıldırım ve arkadaşları serbest bırakıldı. İfadeye çağırılıp bu mesele çözülebilirdi" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.