Mazlumun Yanında Zalimlerin Karşısında Olacağız

Mazlumun Yanında Zalimlerin Karşısında Olacağız

Siyasi parti kurmaya hazırlanan Mustazaflar Hareketi, bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Kurucu Üyelerden Said Şahin, İzmit Umut-Der ziyaretinde yaptığı konuşmada, "iki üst kimliğimiz var; İslami ve insani. Tüm faaliyetlerimiz bu yönde olacaktır" d

KOCAELİ - Türkiye geneli İslami Sivil Toplum Kuruluşlarını gezerek kuruluş amacı ve vizyonu hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleyen Mustazaflar Hareketi, çalışmaları hakkında İzmit Umut-Der'de bir seminer düzenledi.

 

Dernek binasında düzenlenen seminerde konuşan Hareketin Kurucu Üyelerinden Said Şahin, "Biz hiçbir partinin alternatifi değiliz. Biz sistemin alternatifiyiz. Yani sorunumuz sistem iledir. Diğer partilerle veya etnik gruplarla sorun yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Biz hareket ve tebliğ çalışmalarımızda evrensel olacağız; ama bölgenin gerçeğini de göz önünde bulunduracağız ve yapılan zulümlere göz yummamız söz konusu değildir. bölgenin taleplerini de ele alarak orta yolu bulmaya çalışacağız. Mazlumun yanında zalimlerin karşısında olacağız." dedi.

 

Güçlü Olduğumuz Bölgelerden Seçime Katılmayı Düşünüyoruz
Projelerinin siyasi parti kurulduktan sonra netlik kazanacağını belirten Şahin, "Öncelikle tabanımızın güçlü olduğu bölgelerden seçime katılmayı düşünüyoruz. Ancak bizim öncelik verdiğimiz iki üst kimliğimiz var. Bunlardan birincisi; İslami kimliğimiz, ikincisi; insani kimliğimizdir. Tüm çalışma ve faaliyetlerimiz bu yönde olacaktır" diye konuştu.

 

Suriye konusuna da değinen Şahin şöyle konuştu; "Kimse Suriye'de bir zulüm yaşandığını inkar edemez. Bizim bu konudaki tavrımız nettir. Buraya Müslüman halkın hakim olması lazım, buraya ne Amerika, ne israil ve ne de başkası hakim olmalı. Bugün İslam alemi üzerinde çok büyük fitneler ve Emperyal güçlerin ciddi hesapları var. Ayrıca Müslümanlar arasında bir diyalog sorunu yaşanıyor. Biz Müslümanların en büyük sorunu diyalogun ve iletişim kısıtlığının olmasıdır."

Seminer, Şahin'in çeşitli konularda kendisine yöneltilen soruları yanıtlamasıyla sona erdi. (Medeni Topaloğlu - İLKHA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.