MEB destekleme ve yetiştirme kurs başvuruları yarın başlıyor

MEB destekleme ve yetiştirme kurs başvuruları yarın başlıyor

8, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kurs başvuruları yarın başlıyor. Kurslarda ölçme ve değerlendirmenin yapılabilmesi için rehber öğretmenler görevli olacak. Ayrıca, özel okullarda çalışan öğretmenler de kurslarda görev alabil

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenecek kurslar için başvurular 24-28 Ağustos'ta alınacak.

Millî Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) ilişkin kılavuz yayımlandı.

Kılavuza göre, kurs merkezi müdürlüklerince öğretmen ihtiyaçlarının e-Kurs modülüne girilmesi ile il ve ilçe merkez komisyonunca öğretmenlerin görevlendirilmesi 28-31 Ağustos, kurs sınıflarının oluşturulması 31 Ağustos-3 Eylül, kurslar ise 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak.

Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek.

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8 ve 11'inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders; 12'nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecek. Haftalık ders süresi 8 ve 11'inci sınıflar için en fazla 18 saat, 12'nci sınıf ve mezunlar için 24 saat olabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.