"MEBAR" Artırılmış Gerçeklik uygulamasının tanıtımı yapıldı

"MEBAR" Artırılmış Gerçeklik uygulamasının tanıtımı yapıldı

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü İstanbul Öğretmen Akademileri bünyesinde yer alan Teknoloji Akademisince geliştirilen Millî Eğitim Bakanlığı Artırılmış Gerçeklik (MEBAR) Uygulaması tanıtım programı düzenlendi.

Öğretmen ve öğrencilerce, yaşamın her alanında ücretsiz olarak kullanılması hedeflenen MEBAR Artırılmış Gerçeklik Uygulaması, telafi eğitim ve etkinlikleri süresince de kullanılabilecek mobil bir uygulama olarak geliştirildi.

Farklı disiplinlere yönelik hazırlanmış 3 boyutlu içeriklerle donatılan MEBAR, artırılmış gerçeklik alanına bir farkındalık kazandırırken ihtiyaç duyulan bilgilerin öğretmenler ve öğrenciler tarafından kullanılmasıyla eğitim öğretim ortamlarında ve yaşamın her alanında verimliliği artıracak şekilde tasarlandı.

Ayrıca MEBAR, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünce tamamen öğretmenler tarafından geliştirilen Türkiye'nin en büyük ve ilk kurumsal artırılmış gerçeklik platformu ve uygulaması olma özelliğini taşıyor. MEBAR için hazırlanan artırılmış gerçeklik kutu içerikleri, telefonlar aracılığı ile de kullanılmaya uygun şekilde geliştirildi.

Kimya küpleri, güneş sistemi, anatomi, araçlar, harfler ve yaşamın her alanında kullanılabilecek daha nice eğitici ve öğretici içeriğin yer aldığı MEBAR artırılmış gerçeklik kutu içeriklerine "istanbulakademi.meb.gov.tr/mebar" adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.