MEB'den Eğitim Takvimi

MEB'den Eğitim Takvimi

​2020'nin ilk günüyle birlikte "Eğitim Takvimi" öğrenci ve velilerle buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ailelerle iş birliği kapsamında "Eğitim Takvimi" uygulamasının hayatı geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, takvimin özgün niteliğe sahip olduğu ve okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili küçük ipuçlarını içerdiği belirtildi.

Takvimin, 1 Ocak'tan itibaren tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarında, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyada ve radyolarda, öğretmenler, aileler ve öğrencilerle buluşacağı kaydedildi.

Takvimlerin ön yüzünde "Günün Sözü", "Günün Kelimesi", "Günün Atasözü", "Günün Doğrusu" bölümleri yer alacak.

Yaprakların arka yüzünde ise "Günün Oyunu", "Günün Değeri", "Günün Önerisi", "Günün Çözümü", "Günün Nedeni" paylaşılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, takvim hakkında yaptığı açıklamada, eğitimin bir ekip işi olduğunu; bu derken de bu ekibin en önemli halkalarından biri olarak hep anne babaları işaret ettiklerini belirtti.

Selçuk, "Gittiğimiz illerde meslektaşlarımızın yanı sıra en önemli paydaşlarımız olan velilerimizle de buluşmaya, sohbet etmeye gayret ediyorum. Biliyorum ki amacımız ortak. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini istiyoruz. İşte bu fikirle doğdu Eğitim Takvimi. 2020 yılıyla birlikte başlıyoruz. Devamı gelecek. Anne-babalar, çocuklarına nasıl örnek olurlarsa evlatları da arkalarından öyle gelecek. Bu nedenle küçük ama bir bütün halinde anlamlı bilgiler, öneriler sıraladık. En önemlisi de anne babaları ve çocukları birbirlerine daha da yaklaştıran ve keyifli vakit geçirmeyi sağlayacak pratik ve eğlenceli oyunlar tasarladık. Ekip arkadaşlarımızın yoğun mesaisiyle ortaya çıkan bu çalışmanın, merakını sürekli besleyen, değerlerine saygılı ve mutlu bireyler yetiştirmemiz için faydalı olmasını diliyorum."

İsteyenler Eğitim Takvimine sosyal medya hesaplarından ve cep telefonu uygulamasıyla ulaşılabilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.