Medine’deki medeniyeti inşa etmek istiyoruz

Medine’deki medeniyeti inşa etmek istiyoruz

​Köy ziyaretlerinde bulunup vatandaşların desteklerini isteyen HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Tasalı, Medine’deki medeniyeti inşa etmek istediklerini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Solhan ilçesine bağlı Hazarşah, Aksakal ile Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay, Yiğitler ve Hacılar köylerinde ziyaretlerinde bulunan HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayları, vatandaşlardan destek talebinde bulundu.

Ziyaretlerde köylülerle bir araya gelen HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayları Hamdullah Tasalı, Yüksel Bingöl ve Fuat Sönmez, 24 Haziran’da yapılacak olan 27’nci dönem milletvekilliği seçiminde halkın kendilerini desteklemelerini istediler.

Milletvekili adaylarına, HÜDA PAR Bingöl İl Başkan Vekili Orhan Açıkbaş, HÜDA PAR il ve ilçe teşkilatından bir heyet eşlik etti.

Ziyaretlerde halka hitap eden HÜDA PAR Bingöl 1’inci sıra milletvekili adayı Hamdullah Tasalı, parti olarak siyasetlerini Kur’an ve sünnet ekseninde yaptıklarını söyledi.

"En temel görevimiz Kur’an ve İslam’a aykırı kanunların çıkmamasına çalışacağız"

Parti olarak ilk kez Türkiye genelinde seçime gireceklerini ifade eden Tasalı, "Parti olarak İslam’ı referans alan bir partiyiz. Önümüzde bir seçim var, cumhurbaşkanı ve milletvekilliği için iki tane sandık önümüze gelecek. Milletvekillerinin bundan sonra mecliste çok önemli bir görevi var. En önemli görevi yasa yapmak olacak. Bundan ötürü biz de milletvekili adayları olarak sizden destek istiyoruz. Şayet biz meclise gidersek ne yapacağız? İlk olarak Kur’an ve Peygamberin sünnetine aykırı kanunların çıkmaması için elimizi kaldıracağız. Allah'ın izniyle. Bizim en önemli vazifemiz; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kur'an-a, İslam'a, Resulullah’ın sünnetine aykırı kanunların çıkmaması için çalışacağız. En temel görevimiz budur." dedi.

"Medine’deki medeniyeti inşa etmek istiyoruz"

Siyasetlerinin merkezine insan ve adaleti koyduklarını vurgulayan Tasalı, "TBMM’de Kur'an okunduğu zaman ‘X şey okundu’ deniyor. Kürtçe konuşulduğu zaman da bilinmeyen bir dil konuşuldu deniliyor. İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğunda devletin dini İslam'dı. CHP, 1927 yılında İslam dinini çıkarıp yerine laikliği getirdi. Bugün gittiğimiz birçok köy kapılarını ve gönüllerini bizlere açıyorlar. Biz Medine'deki medeniyeti inşa etmek istiyoruz. Tabi ki bunu inşa etmemiz için hep beraber, kardeşlik ruhuyla, dayanışma bilinciyle ve yardımlaşma ruhuyla bunu gerçekleştireceğiz. Allah'ın izniyle bunu yaptığımız takdirde hiçbir güç bize zarar veremez, engel olamaz. Ne olursa olsun, doğruluktan, adaletten şaşmayız. Biz Müslüman kardeşlerimize hizmet için bu yola düştük." diye konuştu.

Ayrıca HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayları Hamdullah Tasalı, Yüksel Bingöl ve Fuat Sönmez, köy ziyaretlerinde hasta yatağındaki hastaları ve yaşlıları da ziyaret ettiler.(Nihat Kanat-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.