Mehmet Akif İnan mezarı başında anıldı

Mehmet Akif İnan mezarı başında anıldı

Mescid-i Aksa şiiri yazarı Mehmet Akif İnan mezarı başında anıldı.

Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı ve  Mescid-i Aksa şiirinin yazarı Mehmet Akif İnan, vefatının 19'uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Harran Kapı Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan çok sayıda kurum amiri, dernek başkanı ve sendika üyeleri katıldı.

Coşkun programda yaptığı konuşmada İnan’ın, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve emek hareketini kurduğuna dikkat çekti.

İnan’ı vefatının yıldönümünde rahmetle ve özlemle andıklarını belirten Çoşkun, "Merhum Mehmet Akif İnan’ın sendikacılık anlayışı, ne sınıf sendikacılığı, ne zümre sendikacılığı ne de ideoloji sendikacılığıydı. Onun sendikacılık anlayışı, haklının haksıza olan muhalefet hareketiydi. Toplumun refahı ve huzurunu savunmak, mazlumların sesi olmak, yolsuzluk ve haksızlıkla mücadele etmek en temel anlayışıydı. Ona göre sendika ne dernek ne vakıf ne meslek kuruluşu ne de siyasi partiydi. Onun sendikacılık anlayışı dernek, vakıf, meslek kuruluşu ve siyasi partinin, hepsinin üstünde, hepsini kapsayan bir sivil toplum hareketiydi." dedi.

İnan’ın, hayatı boyunca davası uğruna göstermiş olduğu fedakârlıklara dikkat çeken Coşkun, "Mehmet Akif İnan, 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen’in ve 1995 yılında kurulan Memur-Sen’in örgütlenme çalışmalarının ilk yıllarında maddi ve manevi fedakârlıklarıyla veren el olmanın en güzel örneklerini de ortaya koymuştur. Büyük emek ve fedakârlıklarla kurulan ve medeniyet değerleriyle barışık örgütlenmelere karşı tavırlı siyasi iradenin ve onun paralelinde hareket eden bürokratik yapının tüm engellemelerine karşın kuruluşunda ve 28 Şubat’ın karanlık günlerinde hayatiyetini sürdüren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, Türkiye’nin normalleşmesi sürecine en büyük katkıyı sunmuştur. Demokratik teneffüs alanlarının genişletilmesi doğrultusunda üyelerinin ve milletimizin yüzünü güldüren ciddi çalışmalar yapmıştır." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, İnan'ın bir fikir adamı olduğunu belirterek, kurmuş olduğu Memur-Sen'in milyonlara hitap ettiğini ifade etti.

Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan da "Mehmet Akif İnan, gerçek anlamda bir ağabeydi. Dünya nimetini kendisi için hedef kabul etmedi, sadece davası için çalıştı. Mal ve makam peşinde koşmadı. Kurmuş olduğu sendika ve onu takip eden gençler bugün bizlere ümit veriyor. Bıraktığı eserler inşallah gençlere ışık tutar." ifadelerine yer verdi.

Program, Kur’an tilavetiyle sona erdi. Ayrıca Cuma namazı çıkışı vatandaşlara, lokma ikramı yapıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.