Mehmet Göktaş,“Şehitleri anmak, artık Şubat ayını aşacaktır”

Mehmet Göktaş,“Şehitleri anmak, artık Şubat ayını aşacaktır”

Şubat ayı şehadet ayı ile ilgili İLKHA’ya konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Göktaş, İslam camiasının her ay şehit verdiği dönemlerde, şehitleri yalnız yılın bir ayında anmanın doğru olmadığını vurguladı.

Bir dizi programa katılmak için  Van’a gelen Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Şubat ayı ve şehadet  ile ilgili İlke Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.

 


Şehitlerin  bıraktığı mirasa sahip çıkmamız gerektiğini belirten Göktaş Hoca, “Her ideoloji kendi davası uğrunda ölen kayıplarını şehit kabul ediyor.Tabi bu kişiler Hz. Muhammed’in (sav) söz ettiği şehadet mertebesinden mi söz ediyorlar, onu bilemiyoruz. Onun dışında her ideolojide şehadet makamı vardır.  Herkes kendi kaybını över durur, şehit olarak anlamaya devam eder ki, biz bunlara bir şey diyemeyiz.  Eğer gerçekten şehit İslam’ın anladığı anlamda ise,  Allah yolunda şehit olması gerekir” ifadelerini kullandı.

 

“Bir insaınn canını başka yolda vermesi, ömrünü Allah’a vermiş sayılmaz”

Allah tarafından şehitlere ne verildiği konusunda Kur’an-ı Kerimden ayetler okuyan Göktaş Hoca; “Allah’u Teâlâ, bakara 261’inci ayetinde;  ‘Mallarını, Allah yolundan harcayanların durumu, her başağı yüz taneli yedi başak veren bir tohum tanesine benzer. Allah dilediğine kat kat verir. Şimdi biz ancak bunun hesabını yapıyoruz. Canını Allah yolunda vermek, bir de candan da öte ömrü Allah yolunda vermektir.  Bunu da En’âm süresi 162’inci ayetinden anlıyoruz; ‘Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, âlemlerin Rabbi Allah içindir.’ Buradan da anlıyoruz ki, bu dehşet bir olaydır. Demek ki bir insanın canını başka yolda vermesi, ömrünü Allah’a vermiş sayılmaz. Gençliğini, güzelliğini hem Allah’a veriyor ve sonunda canını da Allah’a veriyor. Bunun mükâfatı ancak cennet olabilir” dedi.

 

“Birinin şehit olduğunu söylüyorsak, davasının da doğru olduğuna inanıyoruz”

Göktaş Hoca devamla, “Şehidin mirasına sahip çıkmak için öncelikle şehidin yolunun doğruluğunu kabul etmektir. Yani bir insan, şehit olduğunu söylediği biri hakkında, ‘Keşke ölmeseydi, yazık oldu.’ dedi ise, söz ettiği kişinin şahadetini ve davasının doğruluğunu kabul etmiyor demektir.  Biz birinin şehit olduğunu rahatlıkla söylüyorsak, davasının da doğru olduğuna kesinlikle inanıyoruz. Şehide yapılan en güzel görev, onların bize emanet ettiği ve uğruna canlarını verdiği davayı katlayarak devam etmemizdir” şeklinde konuştu.



“Allah yolunda öldürülen şehitleri, sadece yıl dönümlerinde hatırlamak doğru değildir”

Konuşmasının sonunda şehitleri anmanın yalnız bir döneme sığdırılmaması gerektiğini vurgulayan Göktaş Hoca; “Yani Allah yolunda öldürüldüğüne inandığımız bir insanı, sadece yıl dönümlerinde hatırlamak doğru değildir. Bu eksik ve yanlış bir harekettir. Şehidi yalnız yıl dönümünde anmak doğru değildir. Bizden önce bu yoldan hazineye gittiler ve hazineye ulaştılar, biz de buna şahit olduk. Aksi takdirde senede bir defa şehitleri anmak doğru değildir. Bu bize gösteriyor ki, şehitleri anmak artık Şubat ayını aşacaktır, çünkü biz artık her ay şehit veriyoruz” ifadelerini kullandı. (Sedat Karatay-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.