Mekânın cennet olsun

Mekânın cennet olsun

Mehmet Yavuz, böylesi kolay yetişmiyor gerçekten. O; iyi bir insan, istikamet sahibi bir Müslüman, entelektüel kimliğe sahip mütevazı bir dava adamıydı… İlke Haber Ajansı olarak Rabbine âbid, iyi bir mü'min olan Mehmet Yavuz'u hayırla yâd ediyoruz.

1973 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde hayata gözlerini açan Mehmet Yavuz, 46 yıllık hayatına çok şey sığdırdı. Öyle şeyler yaptı ki, ona ahirette saadetin kapısını açacak iz bırakacak amellerde bulundu.

Belki erken göçtü aramızdan; insanlığa, İslam ümmetine sunacak daha çok hizmeti olacaktı. Ama takdir-i ilahi böyle uygun gördü. Genç yaşında dar-ı bekaya göçtü.

Onun için davası çok önemliydi. Çünkü sahiplendiği, bir neferi olduğu İslam davası hayatın en değerli gerçeğiydi. Gecesini gündüzüne katarak İslam ümmetinin bugününü ve yarınını nasıl kurtarırız diye çaba sarf ediyordu. Enerjisi ve yaydığı sinerji, azmi ve gayreti ile çevresinde hep güzel bir örnek oldu.

Böylesi kolay yetişmiyor gerçekten…

O; iyi bir insan, istikamet sahibi bir Müslüman, entelektüel kimliğe sahip mütevazi bir dava adamıydı. Rabbine âbid, peygamberine sıkı sıkıya bağlı iyi bir mü'mindi… Hac yolculuğunda dilinde terennüm eden ilahi, onun yüreğinde nasıl bir aşk beslediğine işaret ediyordu.

O bir davetçiydi… Eğitimciydi…

Çok talebe yetiştirdi görev yaptığı dönemlerde. Genç dimağların kirlenmemesi için çokça mesai harcadı. İnsanlığın içinde bulunduğu hali dert edinenlerdendi.

Gerek HÜDA PAR parti sözcülüğü yaptığı dönemde gerek genel başkan vekilliği görevini yürüttüğü dönemde Türkiye'nin birçok şehrini, ilçesini, beldesini, köyünü gezdi. İnsanlarla diyalog kurduğu yerlerde hep olumlu izler bıraktı.

Ankara'da, HÜDA PAR 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşma büyük bir yankı uyandırdı. Katıldığı TV programlarındaki hitabeti ile izleyenleri ve dinleyenleri müspet manada etkiledi. Bu konuşmaları defalarca sosyal medya platformlarında paylaşıldı, takdir topladı. 

Güzel ahlakı ile çevresindekilere hep güzel örnek olmuştu Mehmet Yavuz Hoca… Hastalığı süresince hep tevekkül etmiş, rabbine sığınmış, takdir-i ilahiye boyun eğmişti. Mehmet Yavuz, çok arzuladığı Rabbine kavuştu. Sadece eşi ve çocukları değil, bütün bir sevenleri onu hayırla yâd ederek uğurladı.

İlke Haber Ajansı olarak Rabbine âbid, iyi bir mü'min olan Mehmet Yavuz'u hayırla yâd ediyoruz. Mekânın cennet olsun Mehmet Hoca…

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.