Memur-Sen 1 Mayıs’ı kutladı foto

Memur-Sen 1 Mayıs’ı kutladı foto

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kahramanmaraş’ta kutladı.

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş’ta bir kutlama etkinliği düzenledi. Kahramanmaraş müftülük meydanında kutlanan etkinlikte çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya açılış, Memur-Sen Kahramanmaraş Temsilcisi Aziz Aydın  ise selamlama konuşması yaptı. Alandan saatlerce “Memuruz haklıyız kazanacağız”, “İşte meydan işte 1 Mayıs”,  “Mazlumların umudu zalimlerin korkusu”, “Hak emek özveri kutsaldır alınteri”, “Zalime karşı omuz omuza”, “Katil Esad zalim Putin” ve “Teröre hayır kardeşliğe evet” sloganları atıldı.

“Bizim çözümümüzün merkezi insan, adresi İslam’dır”

Etkinlikte bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz, dünyayı sömürü gezegenine dönüştüren, küresel hırsızları zenginleştiren emperyalist taksimi bozmanın, nimet ve külfet taksimini adaletle yaptırmanın seferindeyiz. Milletle birlikte, insanlık için bu seferi sürdüreceğiz. Biz, çözümü kendi değerlerimizde arıyoruz. Bizim çözüm ortağımız millet ve ümmet, çözümde yol haritamız kadim medeniyettir. Bizim çözümümüzün merkezi insan, adresi İslam’dır. Bazılarının kıblesi Batı, Kandil, Moskova ya da Pensilvanya olabilir. Bizim ki, Kabe’dir. Ayağa kalkan bu milleti, hiçbir güç engelleyemez! Emperyalizmi ve kapitalizmi besleyen üç şey var: Faiz, İsraf ve Haksız Savaş. Bu üç şeye esaslı itirazı sadece İslam yapıyor. Batılı sistemler Müslümanların ayağa kalkmasını bu yüzden engelliyorlar. O nedenle Müslüman ağırlıklı coğrafyaların enerjisini savaşlarla yok etmeye çalışıyorlar. İşte Orta Afrika Cumhuriyeti, İşte Arakan, İşte Patani, Doğu Türkistan, Afganistan, Bir tarafta Filistin, Suriye, Irak, Bangladeş, diğer tarafta Mısır, Kırım, Libya ve Çeçenistan. Savaşlar, baskılar, katliamlar, darbeler, sürgünler, zindanlar, açlık ve terör.” dedi.

Taleplerini sıraladı

Yalçın, Memur-Sen olarak taleplerini şu şekilde sıraladı: “Ekmeğimizin artmasını, Saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz. Biz, insan onuruna yaraşır çalışma şartları talep ediyoruz. İş güvencesi kırmızıçizgimiz diyoruz, güvencesiz çalışmaya son verilmesini, İşsizliğin bitirilmesini, ekonomik büyümeden pay verilmesini istiyoruz. Taşeron işçiliğe son verilsin, güvencesiz istihdam hatasına düşülmesin istiyoruz. Bu kardeşlerimiz mutlaka güvenceli ve kadrolu olsun. 4/B ve 4/C’li bütün sözleşmeli personelin kadroya geçmesini istiyoruz. Üniversite mezunu işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Vekil ebe ve hemşirelerin, vekil imamların, ek ders ücretiyle görev yapanların, usta öğreticilerin de kadrolu olmasını istiyoruz. Öğretmenden hemşireye, doktordan imama, iş ve meslek danışmanından sosyal çalışmacıya kamuda personel açığının kapatılmasını istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, Emeklilerimize ve Emniyet güçlerimize Sendika Hakkı verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerine yönelik bütün kılık-kıyafet dayatmalarının son bulmasını, Kamu görevlilerine siyaset hakkı, grev hakkı verilmesini, Ek ödemelerin tamamının emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmasını, İşçi kardeşlerimizin kıdem tazminatlarına dokunulmasın istiyoruz. Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanmasını ve ek göstergelerin artırılmasını talep ediyoruz. Kadına ve kamu görevlilerine yönelik şiddetin sona erdirilmesini, Cinsel istismar suçlarına en ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerinin işçilikte geçirdikleri sürelerin tamamının hizmetten sayılmasını istiyoruz. Yıpranma payı konusunda verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.”

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler