Memur-Sen Şanlıurfa Hilvan'da yönetimde adalet ve başarı konferansı düzenledi

Memur-Sen Şanlıurfa Hilvan'da yönetimde adalet ve başarı konferansı düzenledi

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde Memur-Sen ilçe temsilciği tarafından "Yönetimde Adalet ve Başarı" konulu konferans düzenledi.

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesinde Memur-Sen ilçe temsilciliği tarafından "Yönetimde Adalet ve Başarı" konulu konferans düzenledi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan programa Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, öğretmenler ve yöneticiler katıldı.

Hacı Maksut Cami İmamı Savaş Satan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan konferansta Hilvan Memur-Sen İlçe Başkanı Mehmet Altun ve Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun birer konuşma yaptı.

Memur-Sen Hilvan Temsilciğinin düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celil Abuzer, Ramazan ayının bir muhasebe ayı olduğunu, İslam’ da yöneticilerin rolü ve İslam ümmetinin içinde bulunduğu konuları ele aldı.

Abuzer, “Kur’an-ı Kerim’de Allah bizlere geçmiş toplumlardan yok edilen örnek kavimler vermiştir. Geçmiş toplumlara baktığımızda bunun böyle olduğunu görüyoruz. 'Onlara bir çığlık yetti' diyor, Lut Kavmi için. Bize bunların kıssaları Kur’an’da anlatılıyor. Allah bize bunları ibret olsun diye anlatıyor. Baktığımız zaman bu kavimlerin helak olma sebeplerinin hakkın ve adaletin kaldırılması sebebini görüyoruz.  Hakkın gasp edildiği, güçlünün sürekli haklı olduğu, mazlumun ezildiği, kadınların ve çocukların ezildiği bir toplumsal yapı olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

Bu çağda modern bir cahiliye dönemine girilmiş olduğunu ifade eden Abuzer, "Haksızlığın, kul hakkının, insan haklarının en çok gasp edildiği yerlere bakın İslam coğrafyası. Bir tavuk kanı kadar Müslüman kanının değerli olmadığı diyarlar ne yazık ki İslam coğrafyasıdır.  Adı Müslüman olan Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma olan benim din kardeşim kendi kardeşinin canına kıyıyor. Oysa biz Müslümanız, İslam barış dinidir. Hak ve adaleti, hukuku temin etmek üzere gönderilmişiz. Peki, bu nasıl değişti. ” diye sordu.  

İslam'da yöneticilerin vasfına da değinen Abuzer, "İyi insan olmak ayrı bir meziyet, yöneticilik ayrı bir meziyettir. Bu ikisini birleştirmek gerekiyor. Eğer bir makamın hakkını veremiyorsanız izzetinizle ayrılırsınız. Hz Peygamber öyle diyor, ‘herkes amirliğe koşacak’ onun sorumluluğunu düşünmeden sanki biraz günümüzü anlatır gibi. Ama öbür taraftan da adil yöneticinin, sorumluluk sahibinin makamını da bize haber veriyor. O gün, mahşer günü, 'onlar peygamberler ve şehitlerle beraberdirler' diyor.” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun tarafından ilçede başarılı olan yönetici, kurum amirleri ve basın mensuplarına plaket verildi.

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.