‘Menderesin suçu ezanı aslına döndürmekti’

‘Menderesin suçu ezanı aslına döndürmekti’

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Aksaray’da katıldığı konferansta Adnan Menderese yapılanları anlattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin organize ettiği ‘Başkanlık Sistemi’ konulu konferansta Adnan Menderese yapılanları anlattı.

Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan konferansa, siyasetçiler ve ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta Adnan Menderes’in neden asılmasıyla ilgili olarak bilgi vererek başlayan Prof. Kuzu, Menderesin asılmasının sebebinin ezanı Arapçaya çevirmesi olduğunu söyledi.

Prof. Kuzu, “Menderes’in asılmasının asıl sebebi şunu yapmış bunu yapmış olması değil. Tek bir tek nedeni var; O da, ezanı Türkçeden Arapçaya çevirmiş olmasıdır. Yani aslına çevirmesidir. Menderes’i Yassı Ada’da yargıladılar ve orada da idamına karar verip astılar. Üzerinde sigara söndürdüler, yüzüne tükürdüler, memleketin başbakanı. O günkü askerler yaptı bunu. Maalesef arkadaşlar utanmadan o alçaklar hem 2 bakanı ve bir başbakanı astılar, hem de aylar sonra kefen parasını, ip parasını cellat parasını ailelerinden talep ettiler. Bu kadar alçak bunlar. Adamların ailelerine bir acı daha çektirdiler.” ifadelerini kullandı.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.