"Menfur saldırıları lanetliyoruz"

"Menfur saldırıları lanetliyoruz"

İslami STK'lara ve HÜDA PAR'a yönelik provokatif saldırıları kınayan Hür Dava Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Sami Göktaş, gerçekleşen onlarca saldırıdan tek bir tanesinin dahi aydınlatılmadığına dikkat çekti.

KAYSERİ - Hür Dava Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından son dönemde Doğu ve Güneydoğu'da parti binalarına ve mütedeyyin sivil toplum kuruluşlarına yönelik artan saldırılar nedeniyle İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması düzenlendi.


Basın açıklamasına ilçe başkanları ve partililer de katıldı. Parti adına açıklamada bulunan İl Başkanı Mahmut Sami Göktaş, "İsimleri ne olursa olsun, hangi çatı altında bulunuyor olurlarsa olsunlar, günlerdir partimize, tabanımıza ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarına karşı eli kanlı çetelerin gerçekleştirmiş olduğu menfur saldırıları lanetliyor, alçakça bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz." dedi.


Bölgede hem HÜDA PAR'ın kurulması, hem de yıllardan bu yana sivil toplum kuruluşlarının çalışması neticesinde İslam'a karşı bir teveccüh oluştuğunu ifade eden Göktaş, bunu da İslam'ı düşman olarak gören malum zihniyetin kabullenemediğini söyledi.


Gerçekleşen onlarca saldırıdan tek bir tanesinin dahi aydınlatılmadığını belirten Göktaş, kolluk ve yargının bu işin üzerine gitmediğini ifade etti. Göktaş; "Polise veya kamu binalarına böyle bir saldırı gerçekleştiğinde üzerinden saatler dahi geçmeden failler hâkim karşısına çıkarılmaktadır." dedi.


Bir gazetecinin Cuma günü gerçekleşen Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesini sorması üzerine Göktaş; çözüm süreci üzerine görüş alış verişinde bulunulduğunu, ayrıca saldırılarla ilgili de şikâyetlerin iletildiğini dile getirdi.


Hatta Başbakan'ın kendi teşkilatlarının da aynı saldırılara maruz kaldığını belirttiğini de ifade eden Göktaş; "Bir fark var ki, orada failler çok kısa bir sürede bulunuyor, bizim teşkilatlarımıza yapılan saldırılardan hiçbiri aydınlatılmıyor." diye konuştu. (İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.