Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

​Geçtiğimiz yıl tedavi gördüğü hastanede vefat eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Üstündağ, vefatının sene-i devriyesinde kabri başında dualarla anıldı.

Vefatının 1’inci yıldönümünde sevenleri ve davasına gönül verenler tarafından unutulmayan merhum Abdulkadir Üstündağ, dua ve rahmet ile anılıyor.

Geçtiğimiz yıl tedavi gördüğü hastanede vefat eden HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı ve Gaziantep’in kanaat önderlerinden merhum Üstündağ’ın vefatının 1’inci yıldönümü nedeniyle kabri başında anma programı düzenlendi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tarafından merhum Üstündağ’ın Yeşilkent Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vefatının yıldönümü dolayısıyla Üstündağ’ı anmaya gelenlere yönelik kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt, merhum Üstündağ’ın bir dava eri olduğunu söyledi.

Merhum Üstündağ’ın ibadetlerine çok düşkün biri olduğunu, her gün mutlaka bir cüz Kur'an-ı Kerim okuduğunu, pazartesi ve perşembe günlerini de oruçlu geçirdiğini anlatan Karakurt, aynı zamanda da İslam davası için çok fedakar biri olduğunu belirtti.

“Allah (Celle Celaluhu) kendisini unutmayanları unutturmuyor”

Konuşmasına merhum Üstündağ’a rahmet dileyerek başlayan Karakurt, “Merhum Abdulkadir hocanın vefatının sene-i devriyesindeyiz. Fakat Abdulkadir hocamız, halen gönüllerimizde ve hatıralarıyla canlı bir şekilde durmaktadır. Allah (Celle Celaluhu) ayeti kerimede, ‘Siz beni anın ki ben de sizi anayım, bana şükredin, nankörlük etmeyin’ buyurmaktadır. Allah (Celle Celaluhu) kendisini unutmayanları unutturmuyor.” dedi.

“Abdulkadir hocamız dava ile bütünleşmiş bir şahsiyetti”

Merhum Üstündağ’ın İslam davası ile bütünleştiğini belirten Karakurt, “Abdulkadir hocamız dava ile bütünleşmiş bir şahsiyetti. Onu aziz, değerli kılan davaya olan mensubiyetidir. Bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. Bize, nefsimize ve kavmimize ait olan hiçbir şeyimiz yoktur. Eğer biz aziz İslam davasına sahipsek ve o davanın bir parçası isek bizim değerimiz olacaktır. Allah (Celle Celaluhu) ne yeryüzünde ne gökyüzünde o kişileri unutturmayacaktır. Abdulkadir hocamıza Allah (Celle Celaluhu) rahmet eylesin. Gerçekten davanın cisim haline gelmiş bir şahsiyetti. İnsan zaten onu zihin dünyasında hatırladığı zaman hemen mensubu bulunduğu 124 bin peygamberin imza attıkları dava akla geliyor. Abdulkadir hocamız gerçekten zahit, abit bir insandı. Bir tarikat ehlinden daha fazla zikre önem veren bir insandı. Pazartesi ve Perşembe günleri her zaman oruç tutardı. Bizim Abdulkadir hocanın bu güzel hasletlerini dile getirmemiz onun hakkında bir şahitlik mesabesinde olacaktır.” diye konuştu.

“Abdulkadir hocamız ibadete çok önem verirdi”

Merhum Üstündağ’ın ömrünün sonuna kadar İslam’a hizmet ettiğini belirten Karakurt, “Abdulkadir hocamız ibadete çok önem verirdi. Çünkü bir dava erininin ibadet ve zikir olmazsa olmazlarıdır. Evet, yolumuz uzundur, azığımız azdır, bu azığı artırmamız lazım. Azığımız Allah (Celle Celaluhu) kulluktur. Bunun da yolu ibadetlerden geçer. Buna çok önem vermemiz lazım.” ifadelerini kullandı.


Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Merhum Abdulkadir Üstündağ dualarla anıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler