Merkel: Türkiye vatandaşlarının idam için oy kullanmalarına izin vermeyeceğiz

Merkel: Türkiye vatandaşlarının idam için oy kullanmalarına izin vermeyeceğiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de idam cezası için yapılacak herhangi bir referandum için ülkesinde yaşayan Türkiye vatandaşlarının oy kullanmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde yaşayan Türkiye vatandaşlarının, idam cezasının eski haline geri getirilmesiyle ilgili herhangi bir referandumda oy kullanmalarına izin verilmeyeceğini söyledi.

Eylül seçimlerinde dördüncü kez görev almak isteyen Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana iktidardaki gücünü arttırdığını buna rağmen Avrupa’dan uzaklaştırılmaması gerektiğini" belirtirken, sözcüsünün geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayı da doğrulayarak, Türkiye’nin Almanya'daki konsolosluklarına ve elçiliklerine, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yasaklanan idam cezasının geri getirilmesi için sandık kurulmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Merkel, WDR TV'ye verdiği demeçte, "Genellikle varsayımsal soruları cevaplamıyoruz, ancak maalesef bu konu Türkiye’de tartışıldığı için ne yazık ki o kadar hayali değil. Kesinlikle reddettiğimiz idam cezası gibi konularda Alman topraklarında izin veremeyeceğimizi söylemenin önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.  (Ahmet Salim Çakar - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler