Merkel'in partisinin genel başkanlığına Laschet seçildi

Merkel'in partisinin genel başkanlığına Laschet seçildi

​Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) genel başkanlığına Armin Laschet seçildi.

Almanya'da Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin 33. Genel Kurulu Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle dijital ortmanda düzenlendi.

CDU’nun genel başkanğı için Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, eski Milletvekili Friedrich Merz ve Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen yarıştı. 380 delegenin oyunu alan Laschet, partinin genel başkanı seçildi.

Partinin 9. genel başkanı olan Armin Laschet, partiye eylül ayında yapılacak seçimlerde liderlik etmesi bekleniyor.

Armin Laschet kimdir?

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Aachen kentinde Katolik bir ailenin oğlu olarak 1961 yılında doğdu. 1981'de Aachen'deki Pius Lisesi'nden mezun olan Laschet, daha sonra, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi ve Bonn Üniversitesi'nde hukuk ve siyaset bilimi bölümlerinde tahsil gördü. 1987'de hukuk diplomasını aldıktan sonra gazetecilik okudu ve bu alanda çalışmaya başladı.

Laschet, lise yıllarında CDU'ya üye oldu. 1989'da CDU Aachen kent konseyine seçildi. 1994'te Alman Federal Meclisi'ne seçildi. 1998'de ise Avrupa Parlamentosu'na seçildi ve bu görevini 2005'e dek sürdürdü. Aynı yıl, Jürgen Rüttgers'in başbakanlığında Kuzey-Ren Vestfalya'nın Aile ve Entegrasyon Bakanı oldu.

2010'da Rüttgers hükümetinin süresi bitince Hannelore Kraft'ın seçeceği bakanlara yol açmak için görevinden ayrıldı. Laschet, 2010'da ve 2012'de tekrar Kuzey-Ren Vestfalya Parlamentosu'na seçildi ve takip eden yıllarda muhalefet liderliği yaptı. 2017'de ise Hür Demokratik Parti ile hükümeti kurmayı başardı.

Üç çocuk babası Laschet, 2017'de yaklaşık 18 milyon nüfusla Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Başbakanı oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.