Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesi eğitimleri başlıyor

Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesi eğitimleri başlıyor

​Mersin Üniversitesi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı 2019 yılı uygulanması kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesi eğitimleri başlıyor.

Eğitim kapsamında kullanılmak üzere Mersin Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan 3 bin 400 metrekarelik fiziki mekân Rektörlük tarafından tahsis edildi.

Tahsis edilen binada çocuk ve gençlere yönelik 14 atölyenin yanı sıra biri tiyatro diğeri de sinema salonu olarak kullanılabilecek 250’şer kişilik 2 adet konferans salonu bulunuyor.

Projenin sürdürülebilirliğini ve yasal boyutta çalışabilmesi için proje koordinatörünün talebi ve Rektörlüğün onayı ile Yüksek Öğretim Kurulu'na "Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulması başvurusunda bulunuldu.

YÖK'ün 17 Nisan 2020 tarihli yazısı ile kurulması uygun bulunan Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Mayıs 2020 tarihinde faaliyetlerine başladı. Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesinin koordinatörü olan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Mersin Üniversitesi Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görevlendirildi.

Eğitimler online olarak gerçekleştirilecek

Mersin Üniversitesi Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi; çocuk kütüphanesi, etkili sunum ve hikâyeler atölyesi, robotik kodlama atölyesi, maker laboratuvarı, scratch kodlama laboratuvarı, mobil uygulama, web tasarım ve hackerspace laboratuvarı, sanal ve arttırılmış gerçeklik laboratuvarı, oyun ve drama atölyesi, dans atölyesi, müzik atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, matematik atölyesi, stem laboratuvarı, deney laboratuvarı, dil laboratuvarı gibi birimlerde çalışmalarına başladı.

Ülke ve dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimler başlatılamasa da ocak ayında uzaktan eğitim aracılığıyla Mersin Üniversitesi Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerine ilkokul 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik "Kodu Game Lab" ile oyun geliştirme eğitimi, ortaokul 5'inci ve 6'ncı sınıf öğrencilerine yönelik "Tinkercad" ile 3 boyutlu tasarım eğitimi ve lise 9 ve 10'uncu sınıf öğrencilerine yönelik ise "App Inventor" ile mobil uygulama geliştirme eğitimleriyle başlayacak.

Ücretsiz olarak düzenlenecek olan eğitimler, 5 hafta boyunca toplam 20 saat olarak gerçekleştirilecek.


Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesi eğitimleri başlıyor

Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesi eğitimleri başlıyor

Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesi eğitimleri başlıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler