​Mersin Liman genişleme projesiyle istihdam sağlanacak

​Mersin Liman genişleme projesiyle istihdam sağlanacak

​Mersin Limanı Genişleme Projesi ile 500 kişiye doğrudan, 5 bin kişiye dolaylı istihdam imkânı sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Mersin Limanı’na yapılacak genişletme projesinin tamamlanmasıyla birlikte 500 kişiye doğrudan, 5 bin kişiye de dolaylı istihdam imkânı sağlanmış olacağını, 375 milyon dolar bütçe ile yapılacak yatırımın kentin lojistik kimliğine artı değer kazandıracağını ve ilave rıhtım kapasite ihtiyacına çözüm üreteceğini bildirdi.

MIP Genişleme Projesi’nin Atatürk Parkı'na zarar vereceğine dair yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken; Atatürk Parkı ile herhangi bir bağlantısının kesinlikle söz konusu olmadığı, ilişkilendirilmesinin ise tamamen kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2003 yılından bu yana Mersin’in ulaşım ve iletişim yatırımları için 11 milyar 527 milyon lirayı aşkın yatırım yaptıklarını açıkladı. Mersin’de; Karayolu, Demiryolu, Havayolu, Denizyolu ve Haberleşme alanlarında birçok önemli projenin hayata geçtiği belirten Bakanlık, Mersin’i tüm ulaşım modlarıyla birlikte geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Mersin’de 2003 yılında 278 kilometre bölünmüş yol varken, 274 kilometre daha yol yaparak bölünmüş yol uzunluğunu 552,6 kilometreye çıkardıklarını belirten Bakanlık, 271 kilometre BSK’lı yolu, 520 kilometreye ulaştırdıklarını, Mersin’i Niğde’yi, Konya’ya ve Adana’ya bölünmüş yollarla bağladıklarına vurgu yaptı. Mut Şehir Geçişini BSK kaplı Bölünmüş Yol olarak inşa ettiklerini, Mersin - Erdemli Yolunu BSK kaplı Bölünmüş yol olarak tamamladıklarını kaydeden Bakanlık, Akdeniz Oyunları Stadyumu otoyol bağlantı yollarına da BSK Bölünmüş yol haline getirdiklerinin de altını çizdi.

Akdeniz Sahil Yolu çalışmaları sürdürülüyor

Mersin’de 15 milyar 283 milyon lira proje bedeli ile 16 adet karayolu projesi çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Bakanlık, tamamlandığında Akdeniz kıyılarının meşakkatli yolculuklarını tarihe gömecek olan Akdeniz Sahil Yolu çalışmalarının da hızla sürdüğünü ifade etti. Uzunluğu 227 Kilometre olan proje bünyesinde; 32 bin 412 metre uzunluğunda 29 adet çift tüp Tünel, 6 bin 352 metre uzunluğunda 18 adet Viyadük, 398 metre uzunluğunda 8 adet köprü ve 5 adet Farklı Seviyeli Kavşak yer aldığı belirtildi.

Bakanlık, Mersin Uluslararası Limanı’ndaki Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazı Genişleme Projesinin temel atma törenin de gerçekleşeceğini, Mersin Limanı’na yapılacak genişletme projesinin tamamlanmasıyla birlikte liman kapasitesinin 2,6 milyon TEU’dan 3,6 milyon TEU’ya çıkacağını böylece liman kullanıcılarına kesintisiz ve üst düzey hizmet verilebileceğini açıkladı.


​Mersin Liman genişleme projesiyle istihdam sağlanacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.