Mersin Limanı temel atma töreni gerçekleştirildi

Mersin Limanı temel atma töreni gerçekleştirildi

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Mersin Limanı Genişletme Projesi temel atma törenine katıldı.

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük ticaret kapısı Mersin Uluslararası Limanı'nın küresel ligde rekabet gücünü arttıracak 375 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Mersin Limanı Genişletme Projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun temel atma projesine katılımıyla gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu” Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük ticaret kapısı Mersin Uluslararası Limanı'nın küresel ligde rekabet gücünü arttıracak, 375 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Mersin Limanı Genişleme Projesinin (EMH2) temeli atıldı. Mersin Limanı'nın toplam kapasitesini 2,6 milyon TEU’dan 3,6 milyon TEU’ya çıkaracak projeyle, aynı anda 2 mega gemi limana demir atabilecek.” İfadelerini kullandı.

Karaismailoğlu “Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak hedefimize her zaman olduğumuzdan daha yakınız. Ulaştırma ve haberleşme alanında attığımız adımlarla dolu dolu geçirdiğimiz 19 yılı geride bıraktık. Öyle ki, ülkemizin, yükselişte olan Avrasya Bölgesinde lojistik bir süper güç olduğunu göğsümüzü gere gere ifade edebilir duruma geldik” şeklinde konuştu.

500 kişinin doğrudan 5 bin kişinin de dolaylı olarak istihdam imkânı sağlanacağını söyleyen Karaismailoğlu “Şimdi de Mersin Uluslararası Limanındaki Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazı (EMH2) Genişleme Projesinin temelini atacağız. Mersin Limanı, Türkiye’nin ve Doğu Akdeniz’in önde gelen limanlarından. Limanımız, coğrafi konumu, kapasitesi, serbest bölge ile komşu olması, ulusal ve uluslararası kara, hava, demir ve denizyolu modlarına entegre olmasından dolayı ülkemiz için büyük bir önem arz etmekte. 2007-2020 yılları arasında Mersin Uluslararası Limanına 1,2 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı. Sadece ülkemiz için değil, Irak, Suriye ve diğer komşu ülkelerle olan ticarette kritik işlevi olan limanımız, sektörün ihtiyaç ve taleplerine cevap vermek üzere sürekli olarak genişletilmekte ve kapasite artırımına gidilmektedir. Zira uluslararası deniz taşımacılığında Akdeniz limanları, Asya-Avrupa hattında aktarma limanları olarak önem kazanmaktadır. Bu minvalde, temelini atacağımız Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazı da son derece gerekli bir projedir. Yatırım bütçesi 375 milyon dolar olan projemizi 1,5 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Projemizin 2022 sonunda işletmeye açılmasıyla birlikte, 500 kişi doğrudan 5 bin kişi dolaylı olarak istihdam imkânı sağladığını da müjdelemek isterim” ifadelerine değindi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler