Mersin'de Coronavirus denetimlerinden olumlu sonuç alındı

Mersin'de Coronavirus denetimlerinden olumlu sonuç alındı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yapılan Coronavirus denetimlerinden olumlu sonuç aldıklarını açıkladı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, son zamanlarda tedbirleri artırarak denetimlerde olumlu sonuç aldıklarını belirterek, virüsün evlerde daha çok bulaşıcı olduğunu hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

Şu anda da tüm il bazında ‘dinamik denetim modeli’ ile tüm birimlerle beraber alanda denetimleri sürdürdüklerini belirten Vali Su, “Bu denetimleri 8 binin üzerinde personelle yapmaktayız. Bu denetimlere, başta valiliğimiz olmak üzere kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bunların da olumlu sonuçlarını alıyoruz” şeklinde konuştu.

Coronavirus ’ün en fazla evlerde görüldüğünü söyleyen Vali Su, “Biz alanda kontrolleri, denetimleri gerçekleştiriyoruz ama özellikle hepimizin her alanda uygulamamız gereken konu, ev içi bulaşlar konusudur. Ev ziyaretleri, evde beraber bulunmalar ve bu esnada maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat edilmemesi ev içi bulaşları artırıyor. Bunları her platformda dile getirerek vatandaşlarımızda bu duyarlılığı yükseltmemiz gerekiyor. Bunu yapacak olursak inanıyorum ki, çok daha iyi noktalara geleceğiz ve çok daha başarılı olacağız. Şu anda her türlü tedbiri alıyoruz. Otobüslerde HES kodundan pazar yerlerine yönetici atamaya, sigara içilmemesi gereken caddelere kadar aldığımız tüm tedbirleri kontrol ediyoruz ve gereğini yapıyoruz. Ama ev içi bulaşlarda tüm vatandaşlarımıza bir kez çağrı yapıyoruz; tedbirlere hep birlikte riayet etmeye devam edeceğiz. En önemli tedbir; maske, mesafe, hijyen. Maskemizi mutlaka takacağız, mesafeye dikkat edeceğiz ve hijyene riayet edeceğiz. Bütün bunları yaparken, aynı zamanda da ev oturmalarında mutlaka tedbirli olmak ve bu süre zarfında ev buluşmalarını ötelemek en doğru iş olacaktır” ifadelerine yer verdi. 


Mersin'de Coronavirus denetimlerinden olumlu sonuç alındı

Mersin'de Coronavirus denetimlerinden olumlu sonuç alındı

Mersin'de Coronavirus denetimlerinden olumlu sonuç alındı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.