Mersin’de PKK’liler ‘Işık Evi’nde yakalandı video foto

Mersin’de PKK’liler ‘Işık Evi’nde yakalandı video foto

Mersin’de PKK’ye yönelik operasyonlarda ‘Paralel Devlet Yapılanması’na ait ‘Işık Evi’nde barındığı tespit edilen 1 kişi ile bu kişiyi barındıran 3 kişi gözaltına alındı.

Mersin il Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK’ye yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, örgüt mensuplarının Mersin ve Adana illerinde eylem arayışı içerisinde oldukları, önceden belirlenen yerlere önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlerde kullanılmak üzere silah, mühimmat ve patlayıcı malzeme gömdükleri bilgisinin alındığı belirtildi.

PKK’liler Işık Evi’nde kalmış

PKK’lilerin ‘Işık Evi’nde yakalandığı bilgisinin yer verildiği açıklamada, “Bu bilgiler doğrultusunda Mersin Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, PKK/KCK örgüt mensupları, Denizli'de Fettullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içerisinde yer alan şahısların barındığı 'Işık Evi'nde yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar, sevk edildikleri Denizli'deki adli makamlarınca serbest bırakıldı. Olayla bağlantılı olarak Mersin'de yürütülen tahkikat kapsamında, PKK/KCK terör örgütü mensubu D.K. ile bu örgüt mensubunu barındırdıkları belirlenen şüpheliler E.A., T.P. ve A.K., Denizli'den Mersin'e getirildi. PKK/KCK örgüt mensubu D.K. ile FETÖ mensupları E.A., T.P. ve A.K.'nin yaptırılan yüzleştirmesinde, emniyet birimlerinin yaptıkları çalışmayı doğrulayıcı ve teyit edici nitelikte ifadelerde bulundukları bildirildi.” denildi.

Topraktan cephanelik çıktı

Devam eden operasyonda, Mersin'in Tarsus ilçesi ile Adana'nın Pozantı ilçesi sınırları içerisindeki arazide yapılan kazılarda, toprağa gömülü vaziyette, 5 kilo C-4 plastik patlayıcı, 4 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 16 adet kaleşnikof marka silaha ait şarjör, 575 adet kaleşnikof marka silaha ait fişek, 10 adet el bombası, 5 adet ateşleme fünyesi ve 1adet cep telefonu düzeneği ele geçirildi." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.