Meş'ar Hacc 2013 hac programını açıkladı

Meş'ar Hacc 2013 hac programını açıkladı

Avrupa'da hizmetlerini sürdüren Meş'ar Hacc Uluslararası Umre ve Hac organizasyonu 2013 yılı hac programını açıkladı.

BERLİN - Bu yıl iki kafile şeklinde gidilecek olan Hacca birinci kafile Avusturya'dan, ikinci kafilenin ise Almanya'dan yola koyulacağı açıklandı. Avusturya'dan kalkacak olan kafilenin 28.09.2013 tarihinde İnnsbruck Şehrindeki Said'i Nursi Cami'de ikindi namazını mütEakip verilecek olan seminerin ardından 07.10.2013 tarihinde Wiyana'dan kalkıp 03.11.2013 tarihinde Wiyana'ya geri dönüleceği açıklandı.

 

Almanya'dan kalkacak olan kafilenin ise Wiesbaden şehrindeki Vahdet Camisinde 29.09.2013 tarihinde saat 11.00'de ve Hamburg Şehrindeki Vahdet Camisinde 22.09.2013 tarihinde saat 14.00'te verilecek olan seminerin ardından 09.10.2013 tarihinde Frangfurt şehrinden kalkıp 04.11.2013 tarihinde geri Frangfurt şehrine dönülecek.

 

Meşar Hacc Uluslararası Hacc ve Umre organizasyonu Başkanı Çetin Tufan yaptığı açıklamada, "Allah'a hamdolsun ki bu yıl da sorunsuz bir şekilde kutsal topraklara güzel bir kafile ile gitmek nasip olacak. Bu yolculuk, hem maddi hem manevi bir inkılâp olması hasebi ile hüccacın kalbinde silinmez izler bırakmaktadır. Biz de bu güzel izlerde bir emek bir katkı sunmak hasebi ile mutluluk içindeyiz. Bu yıl Mekke'deki tadilattan ötürü yapılan kontenjan kısıtlamasına ve her yıl alıştığımız Haccı önemsizleştirme ve engelleme adına yapılan hastalık grip gibi menfi propagandalara rağmen 50 kişilik bir kafile ile Hz. Hacer'in tevekkülü ile yola çıkacağız İnşallah. Rabbim bu yolu arzulayanlara tez elden nasip etsin inşallah. Bu yolculuğa başlamadan önce Avusturya'nın İnnsbruck, Almanya'nın Wiesbaden ve Hamburg şehirlerinde Hacc seminerleri tertipleyerek Haccın menasikleri ve hazırlıkları ile ilgili değerli Süleyman İlhan hocamız tarafından bilgilendirme yapılacaktır. (Muhammed Sadık Tufan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.