Meteorolojiden kar yağışı ve çığ tehlikesi uyarısı

Meteorolojiden kar yağışı ve çığ tehlikesi uyarısı

​Meteoroloji 15. Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda artan sıcaklılardan dolayı oluşabilecek kar erimesi nedeniyle çığ ve su baskını tehlikesine Şırnak'ın doğusunda ise yoğun kar yağışına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji 15. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiği ifade edildi.

Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda özellikle; Siirt, Şirvan, Pervari ve Eruh ilçelerinde kar erimesi beklendiği vurgulanan açıklamada, kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

"Şırnak'ın doğusunda yaşanacak kar yağışı ulaşımda aksamalara sebep olabilir"

Ayrıca yapılan bir diğer açıklamada Meteoroloji, bu gece ve yarın ilk saatlerden itibaren; Şırnak’ın doğusunda ki Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde beklenen kar yağışlarının, yoğun bir şekilde olacağı tahmin edildiğini belirtti.

Açıklamada, Şırnak’ın doğusunda özellikle Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde 20 ile 50 santimetre yeni kar örtüsü oluşturacağı tahmin edildiği ifade edilerek; meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çığ oluşumu ile buzlanma ve don olayları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.