Meteorolojiden sağanak yağış ile kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden sağanak yağış ile kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı kentlerde sağanak yağış, kuvvetli kar yağışı, fırtına, kuvvetli yağış şeklinde hava olaylarının beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep’in doğusunda kuvvetli (25-60 kg/m2) olması bekleniyor.

Öte yandan bu gece saatlerinden sonra Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri (Afşin, Elbistan, Göksun) ve Malatya’da görülmesi beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının yüksek kesimler başta olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca bu gece saatlerinden sonra Kayseri’de karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların yüksek kesimleri başta olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Kar yağışlarının yarın (Perşembe) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Yarın  sabah saatlerinden itibaren Mersin'in Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Mut ilçelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/saat) bekleniyor. Fırtınanın cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Akdeniz'de bu gece saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların da Adana'nın güney ve doğusu, Hatay ve Osmaniye'de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan uyarıda ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, buzlanma, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.