Microsoft'tan Corona virüs yayılımını izleme sitesi

Microsoft'tan Corona virüs yayılımını izleme sitesi

​Microsoft, Bing arama motorunun bir parçası olarak COVID-19 olarak adlandırılan Corona virüsün yayılımını takip etmek için kendi izleyicisini başlattı.

Harita, COVID-19 hastalığının doğrulanmış kaç vakasının rapor edildiğine dair düzenli olarak güncellenen sayıları gösteriyor.

Etkilenen alanlar, haritadaki turuncu dairelerle kaplanmış olarak gösterilirken dairenin boyutu toplam vaka sayısını gösteriyor.

Bir dairenin üzerine geldiğinizde, onaylanan vakalar, kurtarılan vakalar ve ölümcül vakalar için sayısal veriler gözüküyor.

Ülkeye özgü verileri çekmek için sol taraftaki menü de kullanılabilir. Durumu hakkında bilgi görmek için bir ülkenin adına dokunun.

ABD içindeki verilere eyalet bazında da bakılabiliniyor.

Bazı konumlarda menüde listelenen bilgilendirici videolar da var. Böylece o ülkedeki pandemiye yanıt hakkında daha fazla bilgi görülebilir.

Harita verileri, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri , Dünya Sağlık Örgütü , Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ve ilgili Wikipedia sayfası dahil olmak üzere veri bilgi paneline göre çeşitli sağlık kuruluşlarından ve bilgi kaynaklarından toplanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler