Midyat'ta Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenlendi

Midyat'ta Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenlendi

Mardin'in Midyat ilçesinde Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması adıyla düzenlenen sınavda liseli gençler ter döktü.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  tarafından Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik yapılan "Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi yarışması" Midyat’ta da yüzlerce liseli öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınavın, Türkiye genelinde 6, Midyat'ta ise 5’incisi düzenlendi.Midyat AGD ve MAY-DER’in organizesinde Midyat Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleştirilen sınav saat 11.00’de başladı. 80 sorunun yöneltildiği sınav 120 dakika sürdü. Sınav soruları Ahmet Cevdet Paşa’nın ‘Son Peygamber Hazreti Muhammed (Sallallahü Aleyhi Ve Sellem )’adlı kitabından hazırlandı.Siyeri Nebi sınavını yapmalarındaki amacın gençliğe tekrardan Hazreti Peygamber'i hatırlatmak, onun izinden gitmelerini sağlamak olduğunu söyleyen AGD Midyat Temsilcisi İdris Deniz, "Yaklaşık 300 öğrencimiz katılım sağladı. Bu yıl Midyat'ta sınavın 5’incisini düzenlemiş bulunmaktayız. Rabbimize hamdolsun. Bir öğrencinin Peygamber  Sallallahü Aleyhi Ve Sellemin hayatını belki ilk defa bizim vesilemizle okuyacak olması mutluluk verir bize. Amacımız Peygamber'in hayatını öğrencilere aktarmak ve bunu aktarıp yani sadece öğrenmekle yetinmemek." ifadelerini kullandı.

Sınava katılan liseli öğrencilerden Yakup Kaya, Gülsüm Dursun, Abdulsamet Gökçe ve Mehmet Akıncı, Hazreti Peygamber'i konu alan sınava girdikleri için büyük bir mutluluk duyduklarını anlatarak sınavı düzenleyenlere teşekkür ettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler